IT&C

Serviciile de cloud computing, in plina expansiune in mediul de afaceri

16 februarie 2012, ora 15:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cloud.jpg
Serviciile de cloud computing sunt din ce in ce mai folosite in mediul de afaceri, iar pentru anul 2012 se preconizeaza o crestere importanta a investitiilor in aceste servicii datorita faptului ca multe companii ca vor aloca un buget extinspe acest segment.

Majoritatea directorilor de companie mentioneaza ca o parte din activitatile de business au fost deja migrate in Cloud si se asteapta ca investiitile in aceasta zona sa explodeze in 2012, conform unui studiu global al KPMG International.

O parte din companii estimeaza ca vor aloca mai mult de o cincime din bugetul IT pentru serviciile Cloud.á

ôIn mod evident, aceste raspunsuri sugereaza ideea ca vremea mediului Cloud este acumö, a declarat Aurelia Costache (foto), partener in cadrul departamentului Management Consulting al KPMG Romania.

ôMediul Cloud transcende IT-ul, avand un impact puternic asupra intregii afaceri. Astfel, o treime dintre respondenti estimeaza ca acest nou mediu le va schimba in mod fundamental afacereaö, a continuat ea.á

Organizatiile motiveaza ca factorul economic este determinant in decizia de a utiliza mediul Cloud. De asemenea, eficientizarea proceselor, beneficiile tehnologice si obtinerea de avantaje strategice sunt alte motive ce determina companiile sa adere la tehnologia Cloud.áAproximativ 45% dintre respondentii studiului nu au evaluat implicatiile fiscale ale Cloud-ului sau nu stiu daca acesti factori sunt evaluati. Respondentii au totusi o parere buna despre serviciul Cloud, considerand ca acesta trebuie mai intai sa ofere un numar de beneficii inainte sa isi castige locul in cadrul organizatiilor lor.

De exemplu, 75% dintre respondenti au declarat ca trebuie sa prezinte o reducere a costurilor pentru a justifica aderarea la Cloud. Mai multi directori din tarile zonei Asia-Pacific (86%) au cerut reducerea costurilor, fata de cei din Europa, Orientul Mijlociu, Africa (72%) sau America (71%).

Aproape jumatate (45%) dintre respondenti considera ca economiile IT ar trebui sa fie intre 1 si 10 % fata de cheltuielile curente pentru a face sa merite investitia in mediul Cloud, 34% au declarat ca economia ar trebui sa fie intre 11 si 25%, iar 10% au declarat ca serviciul Cloud ar trebui sa reduca costurile cu cel putin un sfert pentru a fi rentabil.

Asadar, desi furnizorii promoveaza reduceri de cost de pana la 30%, majoritatea directorilor executivi ar fi multumiti si cu reduceri de cost intre 10 si 15%.

Studiul realizat de KPMG a cuprins 900 de business-uri si directori IT la nivel global si analizeaza provocarile operationale si de business legate de implementarea mediului Cloud.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 15:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter