IT&C

Solutiile viitorului: Defectiuni la camioane detectate inainte sa se intample si senzori pentru case inteligente anti-furt

04 ianuarie 2018, ora 13:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
1-rb-22118_m.jpg
Bosch a dezvoltat în asociere cu Daimler Trucks și Fleetboard Platforma Telematică Comună, care conectează camioane în întreaga lume. De asemenea, compania a mai lasant un senzor de accelerare a economisirii de energie, care face casele mai inteligente.

Un program strâns, un kilometraj ridicat și trafic în continuă creștere: în fiecare zi, șoferii de camioane și vehiculele lor au o sarcină dificilă.

"Platforma Telematică Comună permite companiilor să realizeze o mai bună planificare a transporturilor, ceea ce face utilizarea mai eficientă a flotelor şi livrarea mărfurilor la destinaţie într-un mod mai sigur," spune Dr. Dirk Hoheisel, membru al consiliului de conducere Robert Bosch GmbH.

Platforma Telematică Comună a fost dezvoltată în asociere cu Daimler Trucks şi Fleetboard, şi este folosită în întreaga lume în vehiculele comerciale grele ale producătorului, ca Centru de date pentru camioane, unde acţionează ca fundament pentru noi servicii digitale, precum Mercedes-Benz Uptime.Platforma verifică starea tehnică a camioanelor în timp real şi trimite informaţiile, permițând managerilor flotei să detecteze defecțiuni înainte ca acestea să aibă loc, să evite reparaţii neplanificate, şi să optimizeze mai mult vizitele programate la atelierul de reparații. Acest lucru sporește fiabilitatea transporturilor și reduce nefuncționarea costisitoare a camioanelor.

În viitor, Platforma Telematică Comună poate permite actualizări de software over-the-air. Actualizările wireless vor menține sistemele vehiculelor la zi, economisind timpul șoferilor și al managerilor flotei, prin reducerea numărului de vizite la service. Acestea vor face posibilă instalarea funcțiilor noi și îmbunătățite direct în camioane.

Un senzor mic face casele chiar mai inteligente

Senzorul de accelerare BMA400 al Bosch Sensortec îmbină consumul foarte mic de putere cu înalta performanță, astfel prelungind semnificativ durata de viață a bateriilor din dispozitive. Drept urmare, bateriile necesită încărcare și înlocuire mai puțin frecvent.

În casele inteligente, senzorul de accelerare ce economiseşte energie poate recunoaşte dacă ferestrele sunt deschise, rabatate, sau închise, de exemplu, făcând posibilă setarea corespunzătoare a aerului condiţionat sau a sistemelor de încălzire şi economisind astfel energie. Când este instalat în uși și ferestre, BMA400 detectează mișcări și vibrații, împiedicând furturile.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Iunie 2022, 06:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter