IT&C

SRI: 3 romani se afla in top 10 hackeri specializati in criminalitate cibernetica

25 martie 2014, ora 17:47 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
furtdedate.jpg
Trei din primii 10 utilizatori ai celui mai important si apreciat forum de criminalitate cibernetica sunt din Romania, a declarat marti directorul adjunct al Centrului de National CYBERINT din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Gabriel Mazilu.

"Romania are deja la activ cel putin trei botneti (calculatoare controlate de hackeri, care trimit mesaje de tip spam fara stirea utilizatorilor acestora - n.r.) de conceptie proprie, nationala. Hackerii romani sunt foarte imaginativi si foarte ingeniosi si au o adaptibilitate singulara pe piata. Cu caracter de noutate, exista forumuri de hackeri in lume care au diverse reputatii. In cel mai apreciat si cel mai important forum de criminalitate cibernetica, in top 10 utilizatori sunt trei romani, adica in primii 10 din lume trei sunt romani. Nu sunt porecle, ii stim, sunt cetateni romani. Este prematur sa le divulgam numele de utilizator (nickname-urile n.r.)", a spus Mazilu, prezent la conferinta internationala "Mediafax Talks about Digital Europe".


El a afirmat ca, din perspectiva cazuisticii investigate in Romania in perioada 2011-2013, atacurile cibernetice au avut ca numitor comun sistemele bancare sau pietele comerciale digitale.

"Cu predilectie au fost vizate victime din Statele Unite si Marea Britanie. Numarul de infractori din respectivele retele a variat de la 117, in cazul gruparii Costea, pana la un numar foarte mic, cum ar fi gruparea Paunescu, care a avut sapte cetateni romani arestati, fosti hackeri, care au inteles źutilitatea╗ in constituirea de servicii pe care le inchiriau unor retele de crima organizata din Rusia sau Ucraina, tari ex-sovietice in general, care au produs un impact de aproximativ un sfert de miliard de dolari", a spus Mazilu, citat de Mediafax.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 24 Iulie 2019, 02:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter