- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

HP si-a crescut veniturile cu 19% in T4 fiscal la nivel global, Romania creste \”mult mai repede\”

25 Nov, 10:32 • Redactia DailyBusiness
Hewlett-Packard (HP) a realizat in trimestrul 4 fiscal, incheiat la 31 octombrie, o crestere a veniturilor de 19% si a profitului net de 4%, pe fondul vanzarilor bune la notebook-uri, in Romania compania "inregistrand cresteri mult mai mari decat cele inregistrate la nivel mondial".
HP si-a crescut veniturile cu 19% in T4 fiscal la nivel global, Romania creste \mult mai repede\

Directorul executiv al HP Romania a declarat pentru DailyBusiness.ro ca pe plan local compania „a inregistrat cresteri mult mai mari decat la nivel global, atat la nivel de trimestru cat si pentru intreg anul fiscal”.

„Pentru luna decembrie, imi este greu sa estimez daca vom creste mai mult decat anul trecut, avand in vedere fluctuatiile la nivel mondial. Insa lucram pentru a fi foarte eficienti”, a declarat Radu Enache, director executiv al HP Romania.

Acesta nu a oferit mai multe informatii.

HP a obtinut o crestere de 21% a vanzarilor de notebook-uri in perioada mentionata si aproape si-a dublat veniturile de pe segmentul de servicii tehnologice datorita achizitiei companiei Electronic Data Systems (EDS).

Castigurile de pe aceste segmente au acoperit pierderile de pe nisa de printere si servere.

Astfel, compania a inregistrat un profit net in trimestrul 4 fiscal de 2,17 mld. $. Veniturile companiei au crescut cu 19%, pana la 33,6 mld. $.

Achizitia EDS a ajutat HP sa-si creasca veniturile pe segmentul de servicii cu 99%, pana la 8,6 mld. $. Daca HP nu ar fi cumparat EDS, veniturile din servicii nu ar fi crescut decat cu 10%, a scris Wall Street Journal.

Oficialii HP au declarat ca veniturile din software au crescut cu 13% pana la 855 mil. $. Veniturile de pe segmentul de printing au scazut cu 1%, catre 7,5 mld. $.

Mark Hurd, directorul executiv al companiei, a declarat ca HP si-a crescut cota de piata pe fiecare segment, fara sa ofere insa cifre concrete.