- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

LG Romania a numit primul executiv de top care nu este coreean

12 Mar, 14:31 • Redactia DailyBusiness
LG Electronics Romania, filiala locala a producatorului sud-coreean, a anuntat joi numirea lui Daniel Mitel in functia de director operational (chief operating officer), acesta devenind primul executiv de top ce nu are nationalitate coreeana in cadrul filialei locale a LG.
LG Romania a numit primul executiv de top care nu este coreean

Totodata, Roh Pan Ock (46 de ani) a fost numit in functia de presedinte al companiei, acesta fiind succesorul lui Han Khyu care a ocupat pozitia pana in luna ianuarie 2009.

„Ma alatur echipei LG Electronics Romania intr-o perioada plina de provocari. Prin pozitionarea puternica a brandului LG pe piata locala si cu un portofoliu de produse imbunatatit si dezvoltat pe baza studierii comportamentului consumatorilor, suntem increzatori ca ne vom mentine aceasta pozitie pe piata si vom continua dezvoltarea business-ului pe plan local”, a declarat Roh Pan Ock la numirea in functie.

Anul 2008 a insemnat pentru LG demararea unui proces de formare a unei noi structuri organizationale la nivel mondial, prin care, pentru prima data au fost numiti in pozitii de top management executivi care nu sunt de origine coreeana.
[img=29]Pan Ock: Ma alatur echipei LG Electronics Romania intr-o perioada plina de provocari[/img]

Roh Pan Ock s-a alaturat echipei LG Electronics in anul 1990, detinand in acest interval mai multe pozitii de conducere in cadrul companiei. De-a lungul carierei sale de 20 de ani in cadrul LG Electronics, acesta a ocupat pozitii importante in departamentele de strategie globala si marketing regional. Intre 1995 si 2000, Roh a lucrat in Austria ca responsabil pentru activitatile de marketing ale LG Electronics pe piata austriaca, iar intre 2000 si 2008 a fost coordonatorul Departamentului de Marketing pe divizia de Media in cadrul Sediului Central al LG Electronics.
[img=246]Mitel, primul executiv al LG Romania care nu are nationalitate coreeana[/img]

Daniel Mitel are experienta in vanzari, marketing si in strategii de dezvoltare a afacerii. Intre anii 1992 si 2003, Daniel Mitel a lucrat pentru companii internationale precum Coca-Cola (Romania si Rusia), Interbrands (divizia Gillette) sau Brau Union. In urmatorii 6 ani, Daniel Mitel a preluat conducerea operationala a celui mai mare furnizor de servicii pentru aeroporturi din lume, Servisair/Globeground Canada.