- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Proprietarii Asesoft preiau pachetul majoritar de actiuni al Flanco

16 Sep, 12:18 • Redactia DailyBusiness
Casa de Insolventa Transilvania a anuntat joi ca Iulian Stanciu si Sebastian Ghita, actionarii grupului Asesoft, vor prelua pachetul majoritar de actiuni al retailerului Flanco si vor face o infuzie de capital de 4 mil. euro.
Proprietarii Asesoft preiau pachetul majoritar de actiuni al Flanco

„Flanco este pentru noi o investitie, o oportunitate. Situatia actuala a companiei ne face increzatori ca vom putea dezvolta profitabil business-ul Flanco, brand-ul fiind unul dintre cele mai cunoscute de pe piata locala electroIT”, a declarat Iulian Stanciu, actionar Asesoft.

„Decizia de a investi in Flanco este una naturala pentru dezvoltarea grupului nostru de firme, completand foarte bine in retail-ul clasic prezenta noastra din zonele de retail online si distributie”, a adaugat Stanciu.

Noii actionari majoritari vor asigura in perioada imediat urmatoare o infuzie de capital de 4 milioane de euro, necesara accelerarii dezvoltarii business-ului Flanco.

Bancile vor primi in decurs de maximum 6 luni suma de 10 milioane de euro, mentionata in planul de reorganizare, au spus oficialii companiei.

„Finalizarea reorganizarii Flanco in numai 12 luni de la data declansarii procedurii de insolventa este o premiera mai ales ca vorbim despre retail, un sector economic extrem de afectat de criza. In acest moment, noii actionari preiau un business profitabil, cu un potential de crestere semnificativ”, declara Andrei Cionca, Managing Partner Casa de Insolventa Transilvania.

Consiliul Concurentei va fi notificat despre intentia de investire a actionarilor Asesoft in New Flanco, iar tranzactia va fi pusa in aplicare dupa obtinerea avizului.

Cele trei companii in care Iulian Stanciu si Sebastian Ghita vor detine participatii majoritare – Flanco, eMag si Asesoft – vor functiona separat, ele urmand sa aiba doar o parte a actionariatului comun. Astfel, brand-ul Flanco va fi pastrat, reteaua urmandu-si dezvoltarea fireasca.

Din noua structura de actionariat vor face parte si bancile finantatoare Flanco, ING, Unicredit si BRD-GSG, acestea urmand sa detina o participatie de 40%, creandu-se astfel o structura de actionariat extrem de solida pentru noua companie.

Compania a trecut pe profit incepand cu luna iunie 2010, dupa 21 de luni consecutive de pierdere (septembrie 2008 – iunie 2010).