- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Romtelecom preia clientii de televiziune prin satelit ai DCS

29 Mar, 12:33 • Redactia DailyBusiness
Romtelecom a semnat cu Digital Cable Systems (DCS) contractul pentru preluarea activelor si a bazei de clienti de televiziune prin satelit (AKTA Satelit), care numara 80.000 persoane, potrivit companiei.
Romtelecom preia clientii de televiziune prin satelit ai DCS

Pretul total al tranzactiei va fi stabilit in functie de numarul exact de clienti preluati, potrivit companiei.

Romtelecom a notificat Consiliul Concurentei in legatura cu acest contract, iar preluarea clientilor va incepe numia dupa avizul Consiliului.

Digital Cable Systems ofera servicii de transmisie prin cablu a programelor de televiziune, transmisiuni de date si acces la Internet, precum si servicii de telefonie fixa, atat pe segmentul business, prin brandul Dial Telecom, cat si pe cel al clientilor rezidentiali prin brandul AKTA.

In 2010, afacerile Grupului DCS au fost estimate la peste 34 milioane de euro, cu 15% mai mult decat in anul precedent.

Potrivit datelor Registrului Comertului, firma Digital Cable Systems are 20 de actionari, pachetul majoritar de 54,3% fiind detinut de compania Polynifin, inregistrata in Olanda.

Cu mai putin de o luna in urma, Romtelecom a semnat cu DTH Televsion Group un contract de preluare a activelor si celor 95.000 de clienti Boom TV, pentru aproximativ 8 milioane de euro.

Primii trei jucatori pe segmentul de retransmisie TV sunt RCS&RDS, UPC Romania si Romtelecom.

Romtelecom face parte din grupul elen OTE, care detine 54,01% din actiuni. Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale detine 45,99% din actiunile Romtelecom.

OTE mai este prezent pe piata romaneasca prin operatorul de telefonie mobila Cosmote, si prin reteaua de magazine Germanos.

OTE este detinut in proportie de 30% de grupul german Deutsche Telekom.