- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Teletrans, afaceri in crestere cu 3% pe S1 si optimism pe intreg anul

17 Aug, 10:06 • Redactia DailyBusiness
Teletrans, operator telecom detinut integral de compania nationala de transport de energie Transelectrica, a generat pe primul semestru din 2009 o crestere a afacerilor cu 3% fata de anul precedent, pana la 4,3 mil. euro, conform oficialilor companiei.
Teletrans, afaceri in crestere cu 3% pe S1 si optimism pe intreg anul

Cresterea s-a datorat „majorarii veniturilor de la clienti si a mentinerii cererii”.

De asemenea, compania a inregistrat o majorare de peste 50% a profitului comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Oficialii Teletrans nu au oferit insa amanunte despre valoarea profitului.

„In acest prim semestru, eforturile noastre s-au concentrat pe mai multe directii: stabilizarea afacerilor, eficientizarea activitatii prin reorganizarea procedurilor interne, cresterea flexibilitatii fata de clienti si imbunatatirea timpului de raspuns la cerintele piete”, a declarat Horia Hahaianu (foto), director general Teletrans.

„Demersurile intreprinse au dat rezultate, numarul clientilor a crescut, precum si ponderea veniturilor independente de cele generate de Transelectrica – client traditional si actionar unic al companiei. Vorbim, practic, de o crestere de 38% a cifrei de afaceri generate de alti clienti si de o cerere mult mai mare de servicii de telecomunicatii”, a mai spus Hahaianu.

Teletrans vizeaza incheierea anului cu venituri de circa 9,5 mil. euro, in crestere cu 10% fata de cele generate in 2008.

„Estimarile facute la inceputul anului iau in calcul finalizarea obiectivelor propuse, precum largirea portofoliului de clienti si dezvoltarea retelei pe care compania opereaza, in functie de tendintele actuale ale pietei”, a precizat Horia Hahaianu.

„Potrivit datelor financiare din anii trecuti, veniturile obtinute in cel de-al doilea semestru au o importanta la fel de mare in structura cifrei de afaceri totale. Prognoza pentru intregul an ia in calcul o crestere a cifrei de afaceri, insa depinde si de evolutia din perioada urmatoare a economiei romanesti”, a conchis directorul general al Teletrans.

Compania a fost infiintata in anul 2002 ca furnizor de servicii de comunicatii si IT pentru Transelectrica. In prezent, are o retea de fibra optica de circa 9.000 km in Romania, una dintre cele mai intinse din tara.