IT&C

Un inginer din Buzau produce motoare pentru industria aerospatiala din SUA si Israel

03 noiembrie 2014, ora 23:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rde.jpg
O firma mica, cu doar 40 de angajati, de langa Buzau, aduce faima Romaniei prin productia de motoare si masini electrice, care ajung sa echipeze avioane si elicoptere din Statele Unite si Israel.

Munca asidua, dorinta de auto-perfectionare si sprijinul financiar de la Uniunea Europeana au transformat visul unui inginer in realitate. Gheorghe Obreja si-a infiintat prima lui afacere in 1997. Producea fanare pentru cai pe care le exporta in Germania.

In 17 ani de munca a reusit sa puna pe picioare singura firma din Romania care produce motoare pentru industria aerospatiala. Ca sa le exporte, piesele trebuiau verificate de inspectori din Statele Unite si Israel. Avea nevoie de aparatura si, ca sa o achizitioneze, a depus un proiect de 340.000 de lei la Agentia de Dezvoltare Regionala.

Analiza dosarului, care cantareste 10 kilograme, a durat doi ani si jumatate. Dar asteptarea a meritat. Unul dintre echipamentele cumparate cu bani europeni este camera climatica de proba.Verificarea produsului finit se face cu un alt dispozitiv, cumparat tot cu fonduri UE. Banii europeni au fost investiti si in dotarea laboratorului de cercetare - proiectare. S-au cumparat softuri destinate proiectarii de prototipuri. Gheorghe Obreja este preferat de partenerii externi. La sfarsitul anului trecut, cifra de afaceri a fabricii din Maracineni, Sistem Euroteh, depasea un milion de dolari, scrie stiri.tvr.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter