IT&C

Vanzarile de smartphone-uri s-au dublat in acest an

28 octombrie 2012, ora 13:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
xperia_X2_Man_talking_on_phone110705190845.jpg
Cuprinsi de mirajul telefoanelor inteligente, romanii au sfidat criza, iar rata de penetrare a smartphone-urilor in randul posesorilor de telefoane mobile s-a dublat intr-un singur an (noiembrie 2011 - octombrie 2012), de la 8,4% la 17%, arata studiul Mediascope, realizat de IAB Europe.

Aceasta teama de a ramane fara telefonul mobil este atat de frecventa, incat a capatat si o denumire stii­nti­­fica - „nomofobie" (no-mobile-phone-phobia). Printre simptomele acestei fobii se numara: imposibilitatea de a inchide telefonul, verificarea obsesiva a apelurilor pierdute, e-mailului si a mesajelor, nevoia de a avea telefonul mereu incarcat la capacitate maxima si incapacitatea posesorului de a se desparti de dispozitiv, inclusiv atunci cand foloseste toaleta.  

De remarcat si faptul ca procentul celor care detin un telefon inteligent desi au venituri cuprinse intre 800 si 1.200 de lei a ajuns la 9%. De asemenea, 1% din numarul total de posesori au venituri sub 400 de lei. Totodata, un procent semnificativ de posesori de smartphone folosesc telefonul in interes personal, in timp ce 56% il folosesc si in interes de serviciu.  

Astfel, desi vorbim de telefoane mobile, cei mai multi utilizatori (85%) folosesc smartphone-ul acasa, iar 72% din numarul total de posesori spun ca le folosesc atunci cand sunt in miscare, 49% aflandu-se intr-un mijloc de transport public atunci cand isi folosesc dispozitivele, relateaza Adevarul
30% din respondenti spun ca au utilizat dispozitivul inteligent la scoala, ceea ce inseamna  ca numarul posesorilor de varste fragede este in crestere.   Usurinta cu care se manevreaza un telefon mobil face ca utilizatorii sa fie tentati sa indeplineasca mai multe activitati din aceasta sfera in acelasi timp. Astfel, in timp ce navigheaza prin meniul telefonului sau pe internet cu ajutorul acestuia, ei asculta muzica (49%), fac operatiuni online pe un alt dispozitiv (41%) sau se uita la televizor (29%).   Cei mai multi dintre romani (72%) considera ca telefonul mobil conectat la internet ii ofera posibilitatea de a petrece intr-un mod placut si util un timp „mort".
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 17 Mai 2021, 18:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter