- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Variante pentru CEO-ul Orange: functie de conducere in grupul-mama sau la o alta filiala

14 Mar, 12:16 • emanuel.ceciu
Odata cu incetarea mandatului de CEO al Orange Romania in aceasta toamna, Richard Moat ar putea prelua o functie de conducere in cadrul France Telecom, dar si sa devina CEO al unei alte filiale Orange, datorita performantelor considerate "foarte bune"de catre presedintele grupului, Didier Lombard.
Variante pentru CEO-ul Orange: functie de conducere in grupul-mama sau la o alta filiala

„Mandatul lui Richard Moat se va incheia in toamna. Inca nu avem planuri exacte pentru dumnealui, dar, datorita performantelor foarte bune in Romania, unde Orange a atras 10 mil. de clienti, nu este deloc improbabil ca acesta sa primeasca o functie importanta in cadrul France Telecom. ‘The future is bright’ pentru Richard Moat, cu siguranta”, a declarat vineri Didier Lombard, in cadrul unei scurte vizite in Romania.

„De asemenea, este posibil ca Richard Moat sa primeasca functia de director executiv in alta tara, sa ‘faca schimb’ cu CEO-ul de acolo”, a continuat Lombard.

Acesta a precizat ca grupul France Telecom a promovat intotdeauna o mare mobilitate intre liderii companiei din diferite tari.

El nu a facut niciun comentariu in privinta posibilului succesor al lui Moat la conducerea Orange Romania.

Dupa ce a atins la finele anului trecut 9,8 mil. de clienti si, recent, 10 milioane, compania ar putea atinge la finalul acestui an circa 10,7 mil. clienti, au spus reprezentantii Orange Romania pentru DailyBusiness.

Orange Romania nu exclude achizitii locale

„Romania este a sasea tara din cadrul grupului ca numar de clienti. Dorim sa ne continuam extinderea aici, sa lansam noi tehnologii. Este o piata foarte dinamica, cu o competitie puternica. Nu excludem achizitiile”, a declarat Lombard.

[quote=Didier Lombard, presedinte si CEO France Telecom]Clientul roman este unul ‘de vis’, aproape ideal. Acest lucru se simte datorita cresterii veniturilor de pe segmentul de date[/quote]
Acesta a precizat ca in momentul in care Orange Romania va dori sa se extinda pe unele segmente pe care nu are expertiza necesara, nu sunt excluse achizitii de companii pentru umplerea acelui gol.

„Vreau ca Orange Romania sa devina foarte activa pe toate segmentele – pe langa telefonia mobila, sa intre mai puternic pe telefonia fixa si Internet. Daca avem nevoie de ceva si nu putem sa realizam in-house, suntem gata sa facem achizitii”, a precizat presedintele grupului France Telecom.

Acesta a spus ca Romania este una dintre tarile in care clientii de telefonie mobila sunt printre cei mai inclinati sa foloseasca si sa adopte noi tehnologii.

„Clientul roman este unul ‘de vis’, aproape ideal. Acest lucru se simte datorita cresterii veniturilor de pe segmentul de date. Romanii sunt mult mai inclinati decat cetatenii tarilor din vestul Europei sa adopte noi tehnologii, noi servicii”, este de parere Didier Lombard.

Orange Romania doreste ca in 2008 sa extinda serviciile de WiMax in mai multe locatii. In prezent, compania ofera WiMax in 20 de orase.

„Pentru aceasta extindere, am putea achizitiona un spectru nou de frecvente”, a declarat Richard Moat, director executiv al Orange Romania.

Nu mai este loc pentru alt jucator pe piata autohtona de telefonie mobila

„Avand in vedere competitia de pe piata de telefonie mobila din Romania, una dintre cele mai acerbe din Europa, intrarea unui al saselea jucator pe acest segment nu ar fi prea inspirata”, este de parere Richard Moat.

„Cosmote, al treilea jucator castiga cota de piata, Zapp este in curs de revitalizare si imbunatatire a tehnologiilor. Daca ar intra si un alt jucator, ar deveni de-a dreptul ‘sufocant'”, a continuat Moat.

Orange Romania este lider pe piata autohtona, cu 10 milioane de clienti.

Principalii concurenti ai Orange Romania sunt Vodafone Romania, care a incheiat anul 2007 cu 8,8 milioane clienti, Cosmote Romania, cu 3 milioane utilizatori la finele anului trecut, Zapp Romania, companie aflata in proces de restructurare dupa ce la conducere a fost numit Chris Bataillard si RCS&RDS, companie care a intrat la finele lui 2007 pe segmentul telefoniei mobile, acestia oferind gratuit telefoane mobile, prin intermediul carora clientii pot folosi aceleasi minute gratuite de pe telefonul fix.