IT&C

Vector Watch atrage o nouă rundă de finanțare de 5 milioane de dolari

25 noiembrie 2015, ora 13:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Andrei Pitiș, Fondator și CTO Vector Watch
Andrei Pitiș, Fondator și CTO Vector Watch
Vector Watch a atras o nouă investiție în valoare de cinci milioane de dolari. Runda de finanțare a fost condusă de fondul de investitii Gecad Group care continuă să rămână cel mai important acționar al companiei.Gecad Group anunță o nouă investiție de două milioane de dolari în Vector Watch, conducând aceată rundă de finanțare de cinci milioane de dolari. În continuare, Gecad Group rămâne cel mai mai important acționar, până în prezent alocând Vector Watch alte două milioane de dolari.

Runda de finantare a fost condusa de fondul de investitii Gecad Group, urmat de Catalyst Romania si de un grup de investitori privati dupa cum urmeaza: Radu Apostolescu si Bogdan Vlad (antreprenori si investitori, cofondatori eMAG), precum si Mihai Popescu (cu o experienta de 23 de ani in dezvoltarea de platforme informatice si servicii IT). 

Potrivit lui Radu Georgescu, Partener Fondator al Gecad Group: "Noua investiție va susține dezvoltarea produsului și a biroului companiei din zona Bay Area din Statele Unite ale Americii. Vector și-a dovedit performanța tehnologică prin gama sa de ceasuri inteligente, iar acum este momentul să aplicăm viziunea companiei de a pune la dispoziția cât mai multor producători de dispozitive wearable platforma sa tehnologică."Vector Watch este o companie de tehnologie internațională, cu birouri în Londra, Silicon Valley, Amsterdam, Hong Kong și București.

Vector Watch este o companie internațională de tehnologie, cu birouri în Londra, Silicon Valley, Amsterdam, Hong Kong și București.

Fondată în 2014 de Andrei Pitiș (Fondator și CTO Vector Watch) alături de Irina Alexandru (cofondator și Program Manger) și Dan Tudose (cofondator și Hardware Engineer), compania a dezvoltat un sistem de operare <<low-power>> propriu, oferind dispozitivelor inteligente o automonie de 30 zile, fără precedent pe această piață.

Cu cele două modele – Luna, cu aspect rotund și Meridian, cu carcasa dreptunghiulară – Vector Watch este un ceas exponent al designului minimalist, evidențiindu-se prin stilul său simplu.

Filozofia de investiții a Gecad Group se bazează pe susținerea companiilor cu potențial mare de creștere ce au capacitatea de a inova și de a fi prezente pe piețele noi.

Printre cele mai importante exit-uri se numără vânzarea antivirusului RAV către Microsoft în 2004, urmată de achiziția Gecad ePayment (acum PayU România) de către fondul de investiții sud-african Naspers și în 2013 exit-ul din Avangate, furnizorul global de soluții eCommerce, către compania americană de investiții financiare Francisco Partners.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter