- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vivendi a cumparat participatia Vodafone la SFR

04 Apr, 10:58 • Redactia DailyBusiness
Vivendi a cumparat cu circa 8 miliarde de euro (11,3 miliarde de dolari) participatia de 44% a Vodafone in cadrul operatorului telecom SFR, ceea ce inseamna ca Vivendi a dobandit control deplin asupra companiei franceze, relateaza Bloomberg.
Vivendi a cumparat participatia Vodafone la SFR

Anterior tranzactiei, Vivendi detinea o participatie de 56% la SFR. Din cei 8 miliarde de euro, 200 milioane de euro vor fi platiti catre Vodafone sub forma de dividende.

Intelegerea intre cele doua companii vine la doar doua saptamani dupa ce AT&T a cumparat cu 39 miliarde de dolari divizia T-Mobile a Deutsche Telekom, marcand cea mai mare achizitie din industria de profil din 2004.

Reprezentantii Vivendi au declarat ca pretul de achizitie reprezinta de peste 6 ori profitul operational al SFR pe 2010.

SFR, al doilea operator telecom din Franta dupa France Telecom (detinut de Orange), a generat 43% din vanzarile Vivendi pe anul trecut. Operatorul avea la sfarsitul anului 2010 circa 21,3 milioane de abonati, potrivit sursei mentionate.

Pentru Vodafone, vanzarea pachetului de actiuni din cadrul SFR reprezinta a treia mare tranzactie in ceea ce priveste participatiile minoritare, in contextul in care in septembrie anul trecut compania si-a vandut participatia de 3,2% la China Mobile pentru 6,5 miliarde de dolari, iar in noiembrie si-a vandut actiunile Softbank.