LIFESTYLE

100 de ani de la nasterea lui Ceausescu. Artmark scoate la licitatie obiecte din colectia fostului dictator

19 ianuarie 2018, ora 18:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ceausescu.JPG
A fost ales să ne conducă în 1965, fiind unul dintre cei mai tineri conducători politici din lume. A atras simpatia liderilor vestici prin refuzul de a interveni în Cehoslovacia, dar a înfometat un popor întreg, dorind să plătească astfel datoriile externe.

A fost plimbat cu caleaşca de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și și-a dorit la rândul său un Palat impunător: Casa Poporului, cea mai grea clădire din lume. A fost pasionat de filmele poliţiste americane, dar a refuzat unei țări întregi accesul la informație.

A fost Doctor Honoris Causa la 7 universităţi internaționale și avea un cult exacerbat al personalității, comparabil cu cel al lui Mao Zedong. Vorbim firește despre primul și singurul președinte al Republicii Socialiste România, Nicolae Ceaușescu.

În anul centenarului Ceaușescu (în 26 ianuarie se împlinesc 100 de ani de la nașterea "geniului din Carpați"), Casa de licitații Artmark vă invită să vă amintiți de istorii care... încă nu s-au încheiat.Licitația "Epoca de Aur" cuprinde o selecție de obiecte (cu prețuri care variază între 10 și 1500 de euro) din colecția familiei Ceaușescu (lucruri personale: Blană de tigru, cadou de protocol, preț de pornire 1200 €; Costum de vânătoare realizat de firma Eduard Kettner, ce a aparţinut lui Nicolae Ceaușescu, preț de pornire 200 €; Pălărie a Elenei Ceaușescu, tip melon, preț de pornire 80 €; Plic şi pantofi cu toc din piele de culoare verde, care au aparținut Elenei Ceauşescu, preț de pornire 200 €; cadouri diplomatice: două tomuri "Las Bases", oferite de preşedintele Argentinei Juan Perón lui Nicolae Ceauşescu, piesă de colecţie, 1973, preț de pornire 350 €; Satin chinezesc, înfățișând scene rurale, cadou primit de familia Ceaușescu cu ocazia ultimei vizite în China în octombrie 1988, preț de pornire 100 €; fotografii cu personalități ale vremii), dar și relicve ale traiului cotidian al omului de rând: de la cravata de "șoim al patriei", jocuri și jucării, cărți de referință, afişe ale perioadei, curiozități tehnice și până la artă decorativă de epocă.

Expoziția ce precede prima sesiune de licitații 2018 poate fi vizitată la sediul Artmark (Palatul Cesianu-Racoviță) între 18 ianuarie – 6 februarie (10.00 – 20.00) sau la Athénée Palace Hilton București, pe 30 ianuarie (10.00 – 19.30).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 07:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter