LIFESTYLE

Adevarul despre coeficientul de inteligenta. Putem deveni mai destepti?

02 noiembrie 2014, ora 12:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
brain-rays.jpg
Coeficientul de inteligenta este de multi ani un sistem prin care sunt evaluate diferite aptitudini ale oamenilor. El arata cat de repede putem invata lucruri noi, daca ne putem adapta usor la schimbari, cat de bine rezolvam problemele, ce asocieri logice facem si cat de bine cunoastem vocabularul.

Pana acum, cercetatorii considerau ca acest coeficient (IQ) este fix pentru intreaga viata si nu poate fi modificat. Dar, cercetari recente contrazic aceasta ipoteza si arata ca inteligenta variaza in timp.

Masurarea coeficientului de inteligenta tine cont de evolutia asteptata in decursul timpului si de rezultatele obtinute de altii. Cifra medie este de 100.

Desi acest IQ ramane aproape constant, in realitate noi devenim mai inteligenti in timp. Cu toate ca inteligenta noastra este influentata foarte mult de cultura si de mediul social in care traim, psihologii credeau ca nu putem creste prea mult cifra. Dar, mai multe studii au demonstrat ca unii copii cu autism au prezentat o crestere a nivelului de IQ datorita unor terapii comportamentale, scrie descopera.ro.Citeste si Finlandezii, cei mai inteligenti europeni. Vezi unde se situeaza romanii
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 August 2019, 08:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter