- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Au aparut primele companii romanesti care solicita \”consultanta astrologica-financiara\”

15 Apr, 00:01 • emanuel.ceciu
Circa 10 companii autohtone au apelat pana in prezent la servicii de consultanta astrologica financiara, atat la nivel de angajati cat si la nivel managerial, acestea fiind primele contracte de servicii de astrologie oferite catre clienti persoane juridice din Romania, conform reprezentantilor unor firme care ofera acest gen de servicii.
Au aparut primele companii romanesti care solicita \consultanta astrologica-financiara\

Una dintre acestea este compania Ascella Services SRL, infiintata in 2006, care ofera servicii de consultanta astrologica atat persoanelor fizice cat si clientilor business. Servicii similare sunt disponibile pentru companii prin intermediul portalului Fidelia.ro.

Firmele romanesti pot primi consultanta astrologica in procesul de recrutare al angajatilor, prognozare astrologica cu privire la cat de benefic este momentul incheierii unui contract, motivare a personalului prin predictii astrologice, analize astrologice ale carierelor sau realizarea de analize relationale si compatibilitati.

[quote=Firicel Cernau, Fidelia.ro]Astrologia este in mare masura si matematica, nu doar loterie, cum cred multi[/quote]
Ascella Services a inregistrat in 2006 afaceri de circa 12.000 euro, conform Ministerului de Finante, estimand pentru 2008 cresterea veniturilor pana la circa 20.000 euro. Actionarii companiei sunt doua persoane fizice. Ascella Services ofera servicii astrologice financiare pentru doua companii de brokeraj, fiecare cu peste 20 de angajati.

Costul unei consultatii de o ora in cazul Ascella Services cu fiecare angajat porneste de la 75 lei.

„In Romania, companiile nu au inca incredere in astfel de servicii de consultanta. Ascella ofera astfel de servicii complete de astrologie pentru business. In afara, piata este deja mare”, sustine Dan Ciubotaru, director executiv al firmei si vicepresedinte al Asociatiei Astrologice din Romania.

Firicel Cernau, directorul executiv al Fidelia.ro, a declarat ca pana in prezent au apelat la serviciile sale astrologice de business circa 6 companii din Romania, una dintre ele avand peste 500 de angajati.

„Este vorba de o companie de constructii poduri din Moldova. Am incheiat contract pe 1 an, lunar primind circa 100 de euro pentru serviciile noastre. Este foarte ieftin comparativ cu ceea ce se taxeaza in afara Romaniei, dar incercam sa atragem cat mai multi clienti, care sa realizeze ca astrologia este in mare masura si matematica, nu doar loterie, cum cred multi romani”, a declarat pentru DailyBusiness Cernau.

Cu toate acestea, atat Firicel Cernau cat si Dan Ciubotaru sau Val Dragu, manager al unuia dintre cele mai de succes portaluri de astrologie din Romania, eAstrolog.ro, sunt de parere ca piata consultantei astrologice de business din Romania este una foarte mica, cei mai multi fiind sceptici in ceea ce priveste utilitatea consultatiilor de acest fel.

„In Romania, piata astrologiei de afaceri este una emergenta, inca foarte mica. Oamenii sunt sceptici”, crede Val Dragu.

Astrologia de business, afacere profitabila in afara Romaniei

Oficialul Ascella a precizat ca fiecare stat din vestul Europei are firme de astrologie specializate pe analiza si consultanta astrologica de business, inclusiv previziuni astrologice despre evolutia bursiera.

„Anglia, Danemarca sau Austria sunt statele europene unde astrologia financiara are succes foarte mare. Clientii platesc anual si mii de euro pentru aflarea unor previziuni astrologice privind mersul afacerilor, sau momentele propice pentru ‘a juca’ pe burse”, a mai spus Ciubotaru.

„Din ce in ce mai multi clienti se inscriu la newslettere astrologice de business pe portaluri in genul Amanita.at, platind sute sau chiar mii de euro pentru acestea. Exista de altfel si o asociatie internationala a astrologilor de business, International Society of Business Astrologers, BusinessAstrologers.com, in care sunt inscrise mai multe firme cu acest domeniu de activitate”, a mai spus acesta.

Ciubotaru a precizat ca un contract cu o companie de consultanta astrologica de business se incheie similar cu orice alt contract de consultanta.

„Intai se stabilesc nevoile companiilor si se colecteaza date despre firme si despre angajati si in functie de ceea ce doresc companiile, se stabileste un plan de intalniri. De cele mai multe ori intalnirile se realizeaza periodic, dar, in caz de urgenta – de exemplu un contract care urmeaza a fi semnat curand de catre compania client -, trimitem astrograma business a acestuia si la cerere”, a specificat Ciubotaru.

Acesta a lansat saptamana trecuta un blog personal, AstroFinanciar.ro, ce are ca target clientii de business, estimand ca pana la finele lui 2008 va atrage circa 1.000 de vizitatori pe zi.

„In prezent, in Romania, exista doar 20-30 de astrologi cu adevarat profesionisti, care chiar au studiat indeaproape aceasta stiinta. Cei mai multi dintre acestia au firmele proprii si sunt inscrisi in Asociatia Astrologica din Romania”, a mai spus directorul executiv al Ascella Services.