LIFESTYLE

Cel mai nou film Disney va avea premiera in Romania pe 27 mai

18 mai 2016, ora 15:46 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Afis Alice in Tara Oglinzilor.jpg
Filmul „Alice Through The Looking Glass / Alice În Ţara Oglinzilor” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 27 mai 2016, în format 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos, variantă subtitrată.

În noua peliculă Disney o regăsim pe Alice Kingsleigh (Mia Wasikowska), care şi-a petrecut ultimii ani păşind pe urmele tatălui ei şi navigând pe mări. Când se reîntoarce în Londra, ea găseşte o oglindă magică şi aşa revine pe tărâmul fantastic din Underland, unde îi regăseşte pe prietenii săi: Iepurele Alb (Michael Sheen), Asbolem (Alan Rickman), Pisica de Cheshire (Stephen Fry) şi Pălărierul Nebun (Johnny Depp), care nu e în apele sale.

Astfel, Mirana (Anne Hathaway) o trimite pe Alice într-o expediţie pentru a împrumuta Cronosfera, un glob metalic din camera Marelui Ceas, care controlează întregul timp. Reîntorcându-se în trecut, ea se întâlneşte cu prieteni şi duşmani în diferite momente ale vieţii lor, intrând într-o cursă contra cronometru pentru a-l salva pe Pălărier înainte ca timpul să se scurgă.

O poveste fenomenCând a publicat „Alice în Ţara Minunilor”, în 1856, Lewis Carroll a aprins imaginaţia cititorilor de pe întregul glob cu povestea plină de personaje exotice şi bizarerii, reformând literatura pentru copii.

Şase ani mai târziu, odată cu apariţia celei de-a doua cărţi a seriei, „Alice în Ţara Oglinzilor”, autorul şi-a câştigat definitiv locul în topul celor mai iubiţi scriitori, iar povestea micuţei Alice a devenit un prolific fenomen internaţional. Aproape un secol mai târziu Disney producea primul film inspirat din carte, ducând povestea excentrică a lui Lewis Carroll la un alt nivel.

În 2010, Tim Burton a regizat o versiune 3D, iar filmul „Alice în Ţara Minunilor” a devenit rapid un blockbuster internaţional, iar în România s-a clasat pe primul loc în Box Office. Astăzi, ciudatele personaje create de Lewis Carroll sunt repere de top în cultura populară globală şi se regăsesc în nenumărate produse de divertisment, de la filme, piese de teatru, adaptări pentru TV, muzică şi chiar modă şi artă.

Şase ani de aşteptare

După lansarea filmului lui Tim Burton, producătorii au pornit discuţiile despre o posibilă continuare a poveştii, dar lucrurile au trenat câţivat ani. Linda Woolvertoon, scenarista filmelor „Frumoasa şi bestia” şi „Regele Leu”, a lucrat la scenariul noului film.

Găsirea regizorului potrivit

După ce scenariul a fost gata, provocarea următoare a fost identificarea celui mai bun regizor să pună în scenă noua poveste, mai ales că ştacheta era sus, după pelicula lui Burton din 2010. Producătorii căutau acum un regizor care să facă un film mai relaxat şi plin de umor. „James Bobin s-a dovedit a fi omul nostru. Ştie comedie, iubeşte istoria, e inteligent, creativ şi e genul de persoană cu care vrei să lucrezi”, spune producătorul Joe Roth.

Odată contactat, deşi nici nu apucase să citească scenariul, Bobin a acceptat provocarea. Iar cu Tim Burton în rol de producător, filmările puteau începe.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 05:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter