LIFESTYLE

Cel mai scump divort din istorie? Un petrolist american i-ar putea ceda jumatate din avere sotiei

26 august 2014, ora 14:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
hamm.JPG
Miliardarul atipic Harold Hamm, al 13-lea copil dintr-o familie de fermieri, a ajuns sa detina mai mult petrol decat oricine altcineva care nu este rege sau dictator.

Cand anul trecut s-a aflat vestea ca divorteaza de sotia sa cu care este casatorit de 25 de ani, analistii de pe Wall Street s-au asteptat ca Hamm sa lupte pentru bani si compania sa. Ei nu isi inchipuiau insa ca lupta va fi atat de crancena.

In cadrul procesului de divort, se pune in discutie cum a ajuns acesta sa stranga una dintre cele mai mare averi din lume. A ajuns Hamm unul dintre cei mai bogati 50 de oameni ai planetei pentru ca a avut noroc sau pentru ca a muncit din greu?

In termeni juridici, acest lucru se reduce la intrebarea daca si-a dobandit averea in mod activ sau pasiv, potrivit unui avocat specializat in divorturi. "Daca a realizat averea prin fortele proprii, atunci este un bun dobandit in timpul casatoriei ce poate fi impartit in mod egal cu sotia. Daca a rezultat in urma unor factori externi, independenti de actiunile acestuia, atunci averea ii va reveni doar lui", explica avocatul.In februarie, un judecator a decis ca pachetul de actiuni detinut de Hamm la Continental Resources reprezinta proprietatea sa. Pana la urma, Hamm a fondat compania in 1967, cu 20 de ani inainte de a se casatori cu avocata Sue Ann.

Dar valoarea de piata a Continental a crescut de cinci ori il ultimii ani, la peste 17 miliarde de dolari, potrivit unei analize efectuate de un avocat al sotiei. Astfel, in cateva saptamani judecatorul ar putea decide daca cresterea averii s-a datorat istetimii lui Hamm, mamei-natura sau combinatiei dintre cei doi factori.

Avocatii apropiati dosarului aseamana situatia cu o drama shakespeariana. Intr-un colt se afla cel mai bogat mogul din energie al Americii care pretinde ca a ajuns la o avere de 17 miliarde de dolari dintr-un noroc chior. In celalalt colt se afla sotia sa care nu mai locuieste cu el de ani buni si care sustine ca toata suma de 17 miliarde de dolari este rezultatul istetimii infinite a sotului ei, in varsta de 68 de ani.

Daca ar obtine numai 3 miliarde de dolari de pe urma acestui divort, doamna Hamm in varsta de 58 de ani ar depasi-o pe Oprah in topul celor mai bogate 20 de femei din SUA. Si multi specialistii juridici se asteapta ca ea sa aiba succes cand cazul va fi transat la finele toamnei.

Sotii Hamm nu au semnat un contract prenuptial, iar dupa ce au facut 3 copii si au petrecut aproape 3 decenii impreuna, afirmatia magnatului ca a avut pur si simplu noroc nu face decat sa starneasca rasete, potrivit unor avocati specializati in divorturi, citati de CNBC.

Citeste si Un oligarh rus se pregateste de cel mai scump divort din istorie : sotia sa cere 3,8 mld. lire sterline
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 14:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter