LIFESTYLE

Cel mai sigur oraş din România

30 ianuarie 2017, ora 18:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
oradea.jpg
Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță, conform cercetării Storia.ro, la care au participat 93.532 români din toată țara. Clasamentul continuă cu Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe și Timișoara.

Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro în 2016, a desfășurat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017 un studiu complex asupra siguranței vietii în 42 de orașe din România.

Capitala României se clasează abia pe poziția a noua, iar Ilfov pe a zecea. La polul opus, orașele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.

Studiul privind siguranța care se bazează pe evaluările acordate de români orașelor și cartierelor în care locuiesc a fost realizat în colaborare cu agenția D&D Research și face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfășura pe tot parcursul anului 2017.Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, fiind urmată de Crișana și București și Ilfov. La polul opus, Maramureș și Moldova au obținut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din țară. În general, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraș și siguranța resimțită de cetățeni.

Astfel, orașele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, orașele cu grad ridicat al siguranței au și un Produs Intern Brut ridicat și o rată a șomanului scăzută, de sub 4%.

Bucureștiul, pe locul 9 în topul celor mai sigure orașe din România

Rugați să evalueze zonele în care locuiesc, peste 16.000 de bucureșteni au răspuns studiului Storia.ro și au desemnat Aviației, urmat de Tineretului și Titan ca fiind cele mai sigure zone din Capitală. La distanțe mici se situează cartierele Băneasa, Baba Novac, Balta Albă și Dristor.

Zonele în care bucureștenii se simt cel mai puțin în siguranța sunt Ferentari, Bucur Obor, Baicului și Rahova. La mijlocul clasamentului sunt cartiere precum Crângași, Berceni, Apărătorii Patriei sau Lacul Tei.

În Oradea, Calea Aradului, Nufărul și Centru Civic sunt cele mai sigure zone. În Brașov, Racadău, Centrul Civic și Astra sunt cartierele clasate pe primele trei locuri. Locuitorii orașului au mai inclus în același clasament și zonele Tractorul, Florilor și Calea București. Cartierele Grigorescu, Gheorghieni și Zorilor sunt în fruntea clasamentului pentru orașul Cluj-Napoca, iar Iris, Calea Turzii și Baciu sunt următoarele zone din top.

Pentru sibieni, cartierele cele mai sigure sunt Ștrand, Calea Dumbrăvii și Central, iar timișorenii nominalizează cartierele Soarelui, Lipovei și Girocului pe primele trei locuri din clasament. Cug, Copou și Tătăraș sunt alegerile ieșenilor, iar zonele Nicola și Alexandru cel Bun intră și ele în top 10.

Cartierele cele mai sigure din Constanța au fost desemnate Poarta 6, Tomis Nord, Inel II, clasamentul siguranței încheindu-se cu Brătianu, Coiciu și Abator. La nivel național, cele mai sigure cartiere sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), Otopeni (Ilfov), Aviației (București), Gheorgheni (Cluj-Napoca) și Racadău (Brașov). Cele mai nesigure cartiere sunt: Itcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Calea Caransebeșului (Reșita) și Bora (Slobozia).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 08 Mai 2021, 01:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter