LIFESTYLE

Cele mai folosite marci destinate ingrijirii tenului in Romania

13 ianuarie 2015, ora 17:42 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
crema_ten.jpg
68% dintre romanii din mediul urban au folosit in ultimele 3 luni produse de ingrijire a tenului, potrivit unui studiu Exact Cercetare si Consultanta, care a luat in calcul educatia, varsta si regiunea in care locuiesc respondentii. Vezi care sunt cele mai utilizare marci in Romania.

Nivea conduce clasamentul preferintelor consumatorilor de produse pentru ingrijirea fetei: 44%. Avon ocupa cea de-a doua pozitie (38%), fiind urmat de Dove (26%) si Yves Rocher (22%).

Barbatii folosesc marca Nivea intr-o masura mai mare decat femeile: 56% / vs / 38%. La randul sau, marca Dove este utilizata mai mult de persoanele cu un nivel de educatie mediu si scazut: 32% dintre cei apartinand acestei categorii opteaza pentru marca mai sus amintita / vs / 21% dintre persoanele cu un nivel inalt de educatie. Acelasi lucru se poate afirma si in cazul marcii Nivea, 49% dintre cei cu un nivel de educatie scazut alegand sa foloseasca acest brand / vs / 39% dintre cei cu un nivel inalt de educatie. 

Daca in Banat, Nivea este folosita de 64% dintre locuitori (cu 20% peste media nationala), tot aici brandul Farmec este mentionat de 42% dintre acestia, iar L’Oreal de un procent de 40%.In Bucuresti se remarca o orientare a consumatorului catre Elmiplant, 30% dintre bucuresteni facand aceasta alegere / vs / 21% media nationala.

In regiunea Crisana-Maramures, 33% dintre locuitori declara ca utilizeaza marca Gerovital in procent de 33%, cu 15% peste media nationala. Tot in aceasta regiune este mentionata marca Amway de un procent de 29% dintre locuitori, cu 22% peste media nationala (7%). 

In Dobrogea, dintre cei care apeleaza la produse pentru ingrijirea tenului, folosesc in procent de 32% marca Yves Rocher, cu 11% peste media nationala.  O alta diferenta fata de media nationala se constata in Transilvania in ceea ce priveste brandul Nivea: 55% vs / 44% media nationala. 

68% dintre romanii din mediul urban au folosit in ultimele 3 luni produse de ingrijire a tenului.

“Daca despre barbatii romani se crede ca nu sunt mari utilizatori de astfel de produse, studiul realizat de Exact Cercetare si Consultanta in decembrie 2014 releva faptul ca peste 4 din 10 barbati de la oras folosesc produse de ingrijire a tenului (44%)”, declara Ioana Bogus, client service manager in cadrul companiei de cercetare. In ceea ce priveste utilizatorii de gen feminin, penetrarea produselor destinate ingrijirii tenului este in acest moment de 93%. 

Tinerii cu varste cuprinse intre 18-29 de ani sunt principalii consumatori (76%), acestia fiind urmati la o distanta mica de persoanele cu varsta situata in intervalul 30-39 de ani (69%). Nici cei cu varste cuprinse intre 40-60 de ani nu se dau in laturi in a folosi cosmeticele pentru ingrijirea fetei, peste jumatate dintre acestia (60%) declarand ca le-au utilizat in ultimul trimestru.

Raportandu-ne la nivelul de educatie al respondentilor, se constata diferente semnificative intre categorii. Astfel, daca dintre cei cu un nivel inalt de educatie, 75% folosesc produse destinate ingrijirii tenului, asa cum era de asteptat, in categoria celor cu un nivel de educatie mediu si scazut, se constata o utilizare in procent de 62%. 

Crema hidratanta, folosita de 77% dintre femeile din mediul urban

Analizand tipurile de produse de ingrijire a tenului pe care femeile le folosesc, crema hidratanta se situeaza la nivel national pe prima pozitie (77%), fiind urmata de lapte/lotiune demachianta (65%), lotiune tonica (46%), masti de fata (45%) si crema nutritiva (43%). Diferente fata de media nationala se constata in cadrul categoriei de varsta 40-60 de ani, unde cremele antirid se afla pe cea de-a treia pozitie, cu 57%.

Privind spre educatia utilizatorilor de gen feminin, nu se constata diferente semnificative in ceea ce priveste folosirea cremei hidratante (79% pentru cei cu un nivel inalt de educatie / vs/ 74% pentru cei cu un nivel de educatie mediu si scazut). Cand discutam insa despre laptele/lotiunea demachianta, observam ca doar putin peste jumatate dintre femeile cu un nivel de educatie mediu si scazut folosesc astfel de produse (55%). Aceasta cifra este cu 10% mai mica comparativ cu media nationala si cu 18% mai mica decat in cazul persoanelor cu un nivel inalt de educatie (73%).   

Diferente se mai constata si daca analizam din perspectiva regiunilor tarii gradul in care femeile consuma produse de ingrijire a tenului. Astfel, oltencele sunt cele care consuma in cel mai ridicat procent laptele/lotiunea demachianta (84%), cu aproape 20% mai mult comparativ cu media nationala. 

Aftershave-ul, utilizat de 86% dintre barbatii de la oras

Analizand de aceasta data comportamentul de consum al barbatilor pe categoria de produse supusa cercetarii, after shave-ul este produsul pe care 86% dintre acestia il utilizeaza. Pe locul al doilea se regaseste gelul destinat curatarii tenului (38%), urmat de gelul/crema/emulsia hidratanta (36%).

In cazul tinerilor cu varste cuprinse intre 18-29 de ani, gelul destinat curatarii tenului este utilizat in procent de 59%, cu peste 20% mai mult comparativ cu media nationala. Pentru aceasta categorie de varsta, crema regeneranta se situeaza pe cea de-a treia pozitie, cu un procent de 39%, cu 14% mai mult comparativ cu media nationala. Pentru categoria de varsta 40-60 de ani, se constata o utilizare a emulsiei hidratante in procent de 48%, cu 12% mai mult fata de media nationala (36%).  

Marcile aflate pe urmatoarea lista de cumparaturi

Nivea se situeaza tot pe primul loc atunci cand privim spre intentiile de cumparare ale consumatorilor: 33%. Urmeaza Gerovital si Avon, cu 22%, respectiv, 21% si Yves Rocher si Dove, ambele cu 20%. Diferente se constata pe categoriile de gen, barbatii fiind mai orientati catre: Nivea (48% / vs / 33% media nationala), Gerovital (27% / vs / 22% media nationala), Avon (28% / vs / 22% media nationala), Dove (27% / vs / 20% media nationala). Raportandu-ne la educatie si regiuni geografice, intentia de cumparare este similara pattern-ului de consum identificat. 

Studiul vizeaza valul de decembrie al CAWIBUS-ului realizat cu o frecventa lunara de Exact Cercetare si Consultanta. Universul cercetarii a fost reprezentat de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, rezidente in mediul urban si utilizatoare de internet. Volumul esantionului a fost de 826 de respondenti care au folosit produse pentru ingrijirea tenului in ultimele 3 luni si care au raspuns la chestionarul Exact Cercetare si Consultanta, administrat via Internet. Respondentii au fost selectati din panelul Exact Cercetare si Consultanta, care contine 43.000 de respondenti.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 13 August 2022, 00:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter