- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Certinvest a lansat primul fond de investitii in arta, o piata catalogata ca fiind „subevaluata”

19 Apr, 14:01 • Redactia DailyBusiness
Certinvest a lansat pe 12 aprilie primul fond de investitii in arta din Romania, pe o piata considerata de oficialii companiei subevaluata. Managementul spera sa atraga fonduri de 5 milioane de euro si sa obtina un randament de 15% pe an pentru investitorii interesati.
Certinvest a lansat primul fond de investitii in arta, o piata catalogata ca fiind subevaluata

Eugen Voicu, presedintele Consiliului de Supraveghere Certinvest, spune ca piata de arta din Romania este subevaluata, iar investitiile in arta ofera randamente mai atractive fata de alte categorii de active.

Potrivit acestuia, arta ofera investitorilor protectie impotriva inflatiei, fiind un activ tangibil si datorita faptului ca piata de arta are o corelare scazuta cu alte piete, precum cea de actiuni sau obligatiuni.

Potrivit lui Voicu, 40% din investitiile fondului vor merge catre opere de arta aflate in depozitele Muzeului National de Arta, care urmeaza sa fie retrocedate fostilor proprietari sau mostenitorilor acestora, 25% vor fi directionate catre opere ale celor mai importanti 20 de artisti romani, 15% catre opere din avangarda romaneasca si cate 10% catre opere ale vechilor maestri, respectiv ale artistilor contemporani.

Investitorii fondului de arta al Certinvest vor putea inchiria lucrari in valoare de pana la 150% din participatie, cu conditia suportarii cheltuielolor de asigurare a acestora.