LIFESTYLE

Cum lupta locuitorii Romei impotriva degradarii orasului

25 august 2014, ora 12:02 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
roma.jpg
Sute de locuitori ai Romei, satui de multimea de graffiti de pe cladiri si de tot felul de materiale publicitare care acopera mobilierul urban, au decis sa-si foloseasca timpul liber pentru a elibera orasul de orice forma de vandalism.
De cinci ani, membrii miscarii nonprofit Retake Roma (Recupereaza Roma), acum in numar de 4.000, lupta impotriva a ceea ce numesc "degradarea" capitalei italiene, dupa cum a explicat, pentru agentia spaniola de presa, unul dintre coordonatorii sai, Simone Vellucci.

In vizor se afla in special graffiti si omniprezentele anunturi referitoare la "renovari" si "mutari".

Ideea a aparut in anul 2009, cand o persoana de cetatenie americana din Roma a inceput sa curete pe cont propriu 'mazgalituri fara sens, fara a astepta interventia Primariei. I s-au alaturat imediat cativa vecini si, in urma folosirii retelelor de socializare, s-au format mai multe grupuri la Roma.Calitatea de membru al Retake Roma inseamna a avea vointa de a incepe o munca in folosul orasului, a-i convinge pe vecini sa se alature acestei initiative si a se pune pe treaba. 'Wake up, speak up, clean up!', spun membrii Retake Roma.

Ei recunosc ca nu sunt singuri in acest demers, ci se bucura de sprijinul Primariei Romei, cu care au "linie directa".
Membrii Retake Roma mai spun ca sunt constienti de faptul ca Administratia nu se poate ocupa de fiecare felinar stradal murdarit si, de aceea, pledeaza pentru o colaborare mai stransa intre cetateni si guvernanti.

Ceea ce lipseste este colaborarea cu Justitia in incercarea de a identifica aceste persoane care murdaresc spatiul public, considera Simone Vellucci. La ultima reuniune cu Primaria, Retake Roma a pledat pentru gasirea unor solutii in acest sens, transmite Agerpres.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 20:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter