LIFESTYLE

Esec pentru Harry Potter in limba romana, la Bucuresti

03 decembrie 2007, ora 14:20 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Motivul vanzarilor slabe ar putea fi evenimentele concurente organizate de ziua nationala, spun oficialii editurii Egmont
Motivul vanzarilor slabe ar putea fi evenimentele concurente organizate de ziua nationala, spun oficialii editurii Egmont
Vanzarile din noaptea lansarii a ultimului volum din seria Harry Potter, in limba romana, nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor editurii Egmont, care pregatise in jur de 2.500 de volume pentru fanii sositi sambata la lansare, vanzand insa doar 200.

"Este o surpriza usor neplacuta, fiind obisnuiti cu alte cifre si tinand cont de numarul tirajului distribuit, si asteptam estimarile vanzarilor pentru restul tarii, pe care inca nu le avem", a declarat pentru DailyBusiness Adriana Savu, marketing manager al Editurii Egmont.

Alaturi de cele 200 de exemplare vandute la punctul de lansare, de la Sala Radio, alte 100 de exemplare din ultimul volum Harry Potter - "Harry Potter si Talismanele Mortii" - s-au vandut la libraria Humanitas Kretzulescu, tot in prima zi de la lansare.

Potrivit estimarilor anterioare ale oficialilor Egmont pentru DailyBusiness, 50% din tirajul ultimului volum Harry Potter, adica 65.000 de exemplare, ar fi trebuit sa se epuizeze in Romania in 2 zile de la aparitia pe piata.Adriana Savu, maketing manager al Editurii Egmont, a declarat ca atat participarea, 900 de persoane, cat si vanzarile au fost sub asteptari, motivand absenta la lansare pe fondul evenimentelor organizate de 1 decembrie.

Volumul anterior Harry Potter, tradus in romana de aceeasi editura, Egmont, s-a vandut intr-un tiraj de 55.000 de exemplare, de la lansare pana in prezent.

Editia in limba engleza a ultimului volum a fost lansata simultan in mai bine de 90 tari, printre care si Romania, in iulie. Volumul a fost vandut in 2,7 milioane de copii in Marea Britanie si 8,3 milioane in SUA, in primele 24 de ore de la lansare.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 24 Februarie 2021, 18:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter