LIFESTYLE

Evoluția cazinourilor și a jocurilor de noroc

20 noiembrie 2019, ora 10:49, autor(i): DailyBusiness.ro 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
imagine-1.jpg
Istoria cazino-urilor și a jocurilor de noroc datează din cele mai vechi timpuri, iar evoluția lor este una impresionantă.
Jocurile de cazino au o istorie bogată și impresionantă, care datează de mii de ani. De la jocuri care își au originea în vremea Egiptului Antic, la cele din stradă, cu zaruri și până la construcțiile spectaculoase din Las Vegas a fost o întreagă istorie. Veneția a intrat în istorie ca fiind prima localitate unde s-a construit un cazino. Nu era o locație oarecare, anual avea loc acolo Carnavalul de la Veneția, iar vizitatorii simțeau nevoia de a se relaxa. Astfel, în 1638 a apărut „o mică casă de jocuri”, așa cum a fost ea denumită atunci. Termenul de cazino a apărut prima dată în Italia, dar moștenirea vine din altă parte.

Monaco, primul oraș european care a construit un cazino modern

Recunoscută ca o locație extravagantă, unde locuiesc cei mai mulți milionari pe metru pătrat, Monaco este locul unde s-a construit primul cazino modern din lume. Ideea de a deschide un cazino pentru jocurile de noroc ii aparține prinșesei Caroline, o minte iscusită și foarte pricepută în a face afaceri. Inițial, proiectul era menit să salveze Casa Grimaldi de la faliment, asta din cauza problemelor financiare apărute în urma declarării independenței față de Monaco a localităților Menton și Roquebrune.În 1854, Charles Florestan, cel care avea să devină și prinț, recruta o echipă din care făceau parte Albert Aubert și Napoleon Langlois. Această echipă avea menirea să găsească soluția optimă pentru construcția grandioasă a unei locații cu spa și cazino pentru jocuri de noroc. Pe 14 decembrie 1856, Aubert și Langlois deschideau primul cazino modern din lume, în Villa Bellevu, care se voia o locație temporară. După ani buni s-a îmbunătățit treptat și Monaco a devenit unul dintre locurile celebre unde milionarii planetei preferă să-și cheltuie banii.

România are și ea o asemenea construcție celebră. Cazinoul din Constanța este un monument istoric și emblematic pentru orașul de la malul Mării Negre. Construit în 1910, într-un stil Art Nouveau, acesta cuprindea o sală de paiantă, cu preșii interiori căptușiți cu scânduri și vopsite în ulei. În prezent, după încercarea eșuată de a se vinde, acesta a intrat în renovare și urmează în viitorul apropiat să fie restaurat și deschis pentru public.

Apariția jocurilor mecanice în cazinourile din întreaga lume

Nu degeaba se spune despre Las Vegas că este patria jocurilor de noroc. Americanii au stat la baza primului joc mecanic din această industrie uriașă. În 1981, doi americani au creat primul joc mecanic. New yorkezi la orgini, cei doi s-au decis să inventeze un joc care funcționa după regulile de poker și al cărui mecanism era format din cinci roți pe care apăreau cărți de joc. De-a lungul timpului s-au adus îmbunătățiri, menite să țină pasul cu vremurile noastre. Același sistem mecanic a fost folosit și la aparatele de dulciuri, unde se introducea un bănuț și simpla acționare a unei manete împingea afară o bomboană.

Mijlocul anilor 70 a însemnat foarte mult pentru industria aparatelor de tip slot din cazino-uri. Apărarea Fortune Coin, primul prototip de joc video, cel care stă la baza celor întâlnite în întreaga lume. În 1979 au început marile schimbări, iar noile sloturi video le-au înlocuit pe cele vechi. Varianta îmbunătățită a acelor rulează și astăzi în toate locațiile special amenajate pentru desfășurarea unei asemenea acitivități.

Tehnologia și influența ei în industria jocurilor de noroc

În 2019, amatorii de jocuri de noroc au posibilitatea de a juca aceste celebre sloturi din confortul propriu. Datorită avansării tehnologiei avansate și a lansării pe piață a unor dispozitive de ultimă generație, au apărut  și în România cazino-uri online precum www.VladCazino.ro, care oferă o diversitate de jocuri. Celebrele sloturi video cu fructe, blackjack, ruletă, poker de diferite tipuri, bingo, sunt doar câteva dintre serviciile furnizate de un asemenea cazino online.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 02:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter