LIFESTYLE

Expozitie la rascruce de epoci: De la vas daco-roman din secolul IV la reclame cu Ci-Co

10 martie 2015, ora 17:50 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
artmarkk.jpg
Artmark va organiza o noua expozitie ce propune un traseu prin memoria poporului roman, de la obiecte traditionale si antichitati, la marturii ale Epocii de Aur, de la albastrul infinit al lui Sabin Balasa la arta revolutionara a avangardistilor continuata si reinterpretata de contemporani.

Este pentru prima oara cand celebrului Sabin Balasa i se dedica un eveniment atat de important in piata romaneasca de arta – o licitatie exclusiva, cu opere reprezentative pentru creatia acestuia. Cu valori incepand de la 2.000 euro – foarte accesibile tinand cont de lichiditatea acestui artist, opere precum "Muzele Toamnei", "Nocturna", "La malul marii", "Icar"vor impresiona privirile vizitatorilor.

Licitatia de Avangarda si Contemporana propune publicului un arpegiu de nuante intense si nume de frunte ale celor doua curente artistice, ce culmineaza cu opere importante semnate de Ion Tuculescu ("Ochii demiurgului", estimare: 40.000 – 60.000 euro), Alexandru Ciucurencu ("Peisaj cu capite", estimare: 7.000 – 9.000 euro si" Natura statica cu garoafe", 7.000 -12.000 euro), Corneliu Baba ("Rege nebun", estimare: 10.000 – 16.000 euro) sau Victor Man ("Apple Tree", estimare: 9.000 – 14.000 euro).

Traditia romaneasca va fi reprezentata de un ansamblu de vesminte, obiecte traditionale si antice, unelte, icoane, vinuri specifice meleagurilor autohtone si pictura. De la ii, camasi, tesaturi si fote de Maramures sau Muscel (preturi de pornire de la 100 euro), de la loturi compuse din obiecte specifice traiului la sat de la sfarsitul secolului XIX (preturi de pornire de la 25 euro), la icoane si obiecte religioase de secol XVIII (preturi de pornire de la 25 euro), expozitia devine o masina a timpului pentru orice iubitor de valori autentice.

Licitatia prezinta si cateva obiecte rare, care au supravietuit mai multor civilizatii, precum vasul daco-roman de secol IV-V (pret de pornire: 3.000 euro) – clasat la categoria Tezaur a patrimoniului national istoric - si doua vase grecesti de secolele IV-V i.e.n (preturi de pornire de 900 euro, respectiv 1.200 euro). Imaginea vietii de la sat este surprinsa cu o dulce nostalgie de Nicolae Grigorescu ("Ghiocel", 15.000 – 25.000 euro), Stefan Dimitrescu ("Curte interioara la Casin", 9.000 – 16.000 euro), Nicolae Darascu ("Natura statica traditionala", 10.000 – 18.000 euro) si multi altii. in contrapartida, imaginea vietii la oras este reprezentata, cativa ani mai tarziu, de artisti in spiritul realismului socialist, care a dominat perioada comunista.

Licitatia "Epoca de Aur" reuneste peste 100 de loturi-marturii ale perioadei Ceausescu. Documente, fotografii, afise, obiecte personale ale familiei Ceausescu, medalii si decoratiuni amintesc de traiul in societatea comunista. O expozitie care aminteste de momente placute din copilarie si tinerete, cum ar fi afisul cu Ci-Co sau lotul format din 4 pachete de tigari romanesti vechi de 40 de ani sau reclama Autosifon. O expozitie care aminteste de dictatoriatul cuplului Elena si Nicolae Ceausescu, de la pasiunea lui pentru vanatoare la dorinta ei de aristocratie.

Expozitia este formata din loturile a patru licitatii: Licitatia "Albastru de Sabin Balasa", Licitatia de Avangarda si Contemporana, Licitatia de Valori Traditionale si Licitatia "Epoca de Aur". Primele doua licitatii vor avea loc marti, 24 martie, iar celelalte doua miercuri, 25 martie. Toate vor fi sustinute la Athénée Palace Hilton.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 29 Septembrie 2020, 13:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter