LIFESTYLE

Florariile online, o piata de 1,5 mil. euro in primul semestru

06 august 2013, ora 10:52, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
florarieonline.jpg
Primul semestru a adus incasari de 1,5 milioane de euro florariilor online, o crestere de 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit FlorideLux.ro.

Piata florariilor online va atinge pana la finalul lui 2013 valori similare cu cele inregistrate anul trecut, de circa 2,5 milioane de euro, estimeaza oficialii companiei.


Comparativ, piata florariilor offline a fost de aproximativ 200 milioane de euro anul trecut si a fost caracterizata de un trend pozitiv catre reglementare si fiscalizare corecta, conform reprezentantilor FlorideLux.ro.

In plus, potrivit Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in Romania s-au importat flori in valoare de 15,2 milioane de euro in primele opt luni din anul trecut, cu 7% mai mult fata de aceeasi perioada din 2011.

Piata romaneasca de florarii online este destul de incerta din punct de vedere al celor care investesc intr-un astfel de business. Nefiind constienti de gradul de dificultate ridicat pe care il are o astfel de afacere, multe persoane fizice investesc in florarii online in perioada februarie martie, dupa care isi inchid portile din lipsa performantei, a declarat Marius Dosinescu, CEO si fondator al grupului FlorideLux, din care fac parte si florariile online FlorideLux.ro, adaugand ca piata de profil este si extrem de competitiva.In prezent, FlorideLux.ro are o cota de 25% din piata, iar principalii competitori ai florariei, opt la numar, impart 60% din aceasta. Restul de 15% din industrie revine celor 120 de florarii online declarate, dupa cum mentioneaza Marius Dosinescu.

Trendul pietei este insa unul pozitiv, cu estimari de cresteri anuale de 30-40%, urmare a increderii tot mai ridicate pe care o au romanii din mediul urban pentru Internet, un rol major avandu-l aici procesatorii de plati.

Segmentul florariilor online a avut o evolutie spectaculoasa in primele sapte luni ale acestui an, volumele inregistrate in sistemul nostru de magazinele de pe piata depasind cu 37% intregul volum realizat in 2012, a afirmat Daniel Nicolescu, general manager PayU Romania.

Procesatorul de plati a mentionat ca valoarea medie a unei comenzi in florariile online cu care colaboreaza este de 43 de euro, suma ce s-a mentinut in perioada ianuarie 2012 iulie 2013.

Grupul FlorideLux.ro, care opereaza magazinele online www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro, www.cosuridelux.ro, a realizat afaceri de 500.000 euro in 2012, cu 11% mai mari decat in anul precedent. Pentru 2013, compania mizeaza pe afaceri de 600.000 de euro si pe consolidarea proiectelor aflate in desfasurare in acest moment.

FlorideLux.ro este un grup de e-commerce, activ pe piata din Romania din anul 2003. Incepand cu iulie 2013, grupul s-a extins la nivel global, prin accederea la 1800flowers.com si alaturarea la reteaua de florarii BloomNet.

PayU este furnizor de solutii eCommerce integrate, detinut de Naspers Ltd, un grup multinational, cu operatiuni in 131 de tari in domenii ca media, Internet sau eCommerce. In Romania, PayU este lider pe piata de plati online, cu peste 2,8 milioane de tranzactii procesate in 2012 in valoare de 176,4 milioane de euro si o cota de 80% din volumul total al Romcard. Din 2006 pana in prezent, compania a procesat 87% din volumul total al platilor online declarat de catre jucatorii din piata.

Pe piata florariilor online din Romania mai sunt jucatori precum florifrumoase.ro, Floria.ro.

Citeste siPiata de flori atinge 100 mil. euro. Jumatate sunt bani negri, dar "se albesc" de la an la an
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 14 Iulie 2020, 07:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter