LIFESTYLE

Girafa de la Antipa a fost reamplasata in fata muzeului

30 august 2012, ora 12:11 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
girafa antipa.jpg
Girafa de la Antipa, distrusa in urma cu aproape doua saptamani, a fost restaurata si reamplasata in fata muzeului bucurestean, joi dimineata, urmand sa se invecineze si cu alte mulaje reprezentand si specii deosebite din fauna Romaniei, a declarat directorul institutiei, Dumitru Murariu.

Murariu a multumit presei care s-a asociat la "exprimarea sentimentului de simpatie pentru ce a fost girafa pana pe 18 august", ceea ce a facut ca populatia Bucurestiului sa vina cu indemnul de a se face donatii pentru restaurarea girafei.

Cum firma care s-a ocupat de reamenajarea expozitiei permanente de la Antipa, a refacut gratuit mulajul girafei, banii care se vor strange din donatii vor fi folositi pentru a popula spatiul din fata muzeului si cu alte siluete de animale, a precizat Murariu, citat de Mediafax.

Printre acestea va fi Deinotherium gigantissimum, al carui schelet, descoperit in 1890, la Manzati, judetul Vaslui, este expus in sala centrala a muzeului, fiind cea mai valoroasa piesa din patrimoniul acestuia. Animalul va fi reconstituit complet intr-un nou mulaj pentru a fi expus in fata muzeului.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 01:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter