LIFESTYLE

Grigorescu redevine cel mai bine vândut artist în piaţa de artă din România

26 decembrie 2016, ora 12:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Nicolae Grigorescu,Tarancute de la fantana.jpg
Lucrarea Ţărăncuţe (De la fântână) de Nicolae Grigorescu a fost adjudecată pentru cifra record de 320000 euro. Grigorescu se reîntoarce astfel în fruntea topului celor mai bine vânduţi artişti în piaţa de artă din România.

Ediție Aniversară - Artmark 8 ani a stabilit un un nou record absolut al pieţei de artă. Lucrarea Ţărăncuţe (De la fântână) de Nicolae Grigorescu a fost adjudecată pentru cifra record de 320 000 euro.

Acest tablou a aparținut colecției istorice a sculptorului Constantin Baraschi şi a participat la expoziția retrospectivă Nicolae Grigorescu din 1957 de la Muzeul de Artă al R.P.R., București.

Opera, în curs de clasare în patrimoniul cultural naţional, este de o valoare artistică excepțională, fapt dovedit şi de interesul manifestat de colecţionari în cadrul licitaţiei Artmark.Grigorescu se reîntoarce astfel în fruntea topului celor mai bine vânduţi artişti în piaţa de artă din România. Piaţa de artă încheie aşadar anul calendaristic încrezătoare în valorile naţionale, accentuând un puternic mesaj cultural.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 16:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter