LIFESTYLE

Milioane de lei cheltuiti de primarii pentru panselute, palmieri sau artari globulari

14 aprilie 2014, ora 11:00 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
palmtree-1378834-m.jpg
Multe administratii locale cheltuiesc milioane de lei anual pentru florile si plantele exotice din parcuri si sensuri giratorii. Anul trecut, Primaria Ploiesti a platit peste 2,6 milioane de lei. O suma similara au dat si edilii din Timisoara sau Buzau, unele plante fiind aduse din strainatate.

Autoritatile din Ploiesti au platit, anul trecut, pentru florile si arbustii plantati pe domeniul public 2.665.000 de lei, iar in primele trei luni ale acestui an firma care se ocupa de spatiile verzi din oras a incasat peste 880.000 de lei.

Si la Buzau administratia locala a cumparat sute de mii de fire de flori sau arbusti, alocand 8,6 milioane de lei pentru ingrijirea spatiilor verzi.

Unii edili s-au gandit ca, pe langa banalele panselute, sa cumpere si tot soiul de plante exotice. La Drobeta Turnu Severin, Primaria investeste anual aproximativ 100.000 deeuroin achizitia de flori si arbori ornamentali exotici pentru spatiile verzi, unii dintre arbusti uscandu-se intrucat nu s-au adaptat la clima si fiind inlocuiti, in timp ce la Timisoara autoritatile au cumparat palmieri cu 146 de euro bucata.De copaci ornamentali pe strazi se vor bucura si vasluienii, Primaria avand un buget de 310.000 de lei pentru panselute si arbusti cumparati din Cehia si Ungaria, iar locuitorii din Sibiu, de tei adusi din Olanda sau meri ornamentali, scrie Mediafax.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 12:57
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter