LIFESTYLE

Noaptea Muzeelor 2017: Peste 140 de obiective pot fi vizitate gratuit sambata

20 mai 2017, ora 08:31 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
muzeul cotroceni.jpg
Pe 20 mai are loc Noaptea Muzeelor, un eveniment cultural desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

3000 de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își deschid porțile în aceeași noapte.

La nivel naţional, peste 140 de muzee, obiective turistice, galerii de artă și spaţii expoziţionale își asteaptă vizitatorii.

În București, Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa" și Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti" sunt doar câteva dintre instituţiile partenere care îi invită pe cei interesaţi să le treacă pragul.Cu ocazia Nopţii Muzeelor, vizitatorii MNAR sunt invitaţi să participe la un traseu concurs cu premii în Galeria de Artă Europeană, să socializeze în Curtea de Onoare a fostului Palat Regal și cu ajutorul aplicației ARTmobile, să descifreze poveștile din spatele unora dintre cele mai îndrăgite lucrări din galeriile muzeului.

Aplicația „ARTmobile – Un muzeu la îndemână!" a fost realizată în cadrul programului „Lumea prin culoare și sunet" finanțat de Fundația Orange și va fi disponibilă pentru Android și iOS.

Publicul va beneficia de asistenţă din partea Orange România și a Fundației Orange pentru a facilita celor interesați descărcarea aplicaţiei pe propriile telefoane.

Vizita la muzeu devine una inedită și se transformă radical la NOD makerspace, un spaţiu creativ unde în noaptea de 20 mai 2017 este deschisă expoziţia „Muzeu 3017", o privire dinspre viitor asupra Bucureștiului și a spaţiilor locative din secolul XXI, din perspectivă antropologică. La NOD makerspace vizitatorii vor găsi și un spaţiu hi-tech Orange, unde vor putea experimenta realitatea virtuală prin ochelari VR, vor putea testa roboţi și staţii de joc.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 05:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter