LIFESTYLE

Numarul ultra-bogatilor e in crestere. Topul oraselor care ii gazduiesc

17 martie 2015, ora 17:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Monaco.jpg
Segmentul persoanelor ultra-bogate din lume este in crestere, anunta The Advisers/Knight Frank in urma lansarii rezultatelor studiului asupra averilor private globale, The Wealth Report.

Numarul ultra-bogatilor a cunoscut o crestere de 3 procente fata de anul trecut. Averile a circa 5.181 persoane au crescut peste pragul de 30 milioane de dolari, in timp ce 53 persoane au devenit miliardari in 2014, numarul ultra-bogatilor ajungand la 1.844.

Knight Frank ofera consultanta celor mai influente familii si fonduri suverane din lume, avand astfel  acces unic si direct la informatiile asupra averilor private si a preferintelor de investitie ale persoanelor ultra-bogate din lume (HNWI / high net worth individuals - persoane private care detin active nete in valoare de minimum 30 mil. dolari).

Rezultatele raportului arata ca, in ceea ce priveste distributia averilor private pe continente, Europa gazduieste cel mai mare numar de UHNWI (Ultra High Net Worth Individuals) cu 60.565 de persoane ultra-bogate, urmata de America de Nord si Asia, cu 44.922, respectiv 42.272. Pe de alta parte, datele disponibile anticipeaza schimbari in acest clasament in urmatoarea decada, Asia urmand sa surclaseze America de Nord si sa devina al doilea mare hub cu populatie ultra-bogata.

In prezent ultra-bogatii de pe continentul asiatic dispun de active nete care totalizeaza 5,9 trilioane dolari, in timp ce acest segment de populatie din America de Nord detine averi cumulate in valoare de 5,5 trilioane dolari. Cu toate acestea, Europa depaseste ambele continente cu averi private cumulate in valoare de 6,4 trilioane dolari. Previziunile pe termen lung arata ca, la nivel global, numarul persoanelor ultra-bogate va creste cu 34% in urmatorii 10 ani, cresterile cele mai mari venind din partea Africii (59%) si Americii Latine (50%). “In ciuda turbulentelor cu care se confrunta economia globala in urma noilor tensiuni politice si a incertitudinii fiscale, unele tari au inregistrat o crestere pronuntata a averilor anul trecut, numarul persoanelor UHNW crescand cu 5% sau mai mult in 15 tari. Douasprezece dintre aceste tari sunt economii emergente, ceea ce subliniaza faptul ca acestea sunt in continuare factori-cheie in crearea bunastarii la nivel global, in ciuda preocuparii cu privire la relaxarea ritmului de crestere in aceste tari in curs de dezvoltare”, a comentat Liam Bailey, Global Head of Residential Research, Knight Frank.

“Chiar daca Monaco, spre exemplu, urmeaza sa isi dubleze populatia ultra-bogata pe parcursul urmatorilor 10 ani, nu va tine pasul cu rata cresterii averilor private din alte economii precum Myanmar, Coasta de Fildes, Kazahstan ori Tanzania, care vor inregistra cele mai mari cresteri pe acest segment”, a adaugat reprezentantul Knight Frank.“In timp ce Europa va ramane regiunea cu cele mai multe  persoane ultra-bogate pana in 2024, se estimeaza ca Asia va depasi America de Nord si va deveni al doilea cel mai mare centru pentru multimilionari. Aceasta crestere va fi alimentata de natiunile UHNWI in dezvoltare, atat din China cat si din India”, a precizat Ouliana Vlasova, Head of Content, WealthInsight.

Desi capitala Regatului Unit va ramane cel mai mare pol al averilor private la nivel global, cresterea accelerata a metropolei Singapore va constitui o provocare pentru suprematia Londrei in urmatorii 10 ani, micsorand decalajul cu o crestere de 54% a populatiei super-bogate. In prezent, Londra se afla in topul clasamentului, cu 789 mai multe persoane ultra-bogate decat urmatorul rival din clasament, Tokyo. Totusi, ritmul cresterii metropolei Singapore arata o micsorare a decalajului dintre aceasta si Londra in urmatoarea decada, ceea ce semnifica faptul ca, in 2024, Singapore va avea mai putin cu doar 292 persoane ultra-bogate decat Londra.Exceptand Londra, orasele europene vor cunoaste o usoara diminuare a numarului de UHNWI in urmatorii 10 ani. Acest usor declin al Europei se va oglindi in America de Nord, Australasia si chiar Orientul Mijlociu. Centrul de putere asiatic va continua sa infloreasca cu o crestere de 91% a persoanelor super-bogate.

Top zece orase cu cea mai mare crestere proiectata in urmatorii 10 ani se regaseste in Asia. Totodata, exista si alte centre urbane care vor inflori, cum ar fi Addis Ababa sau Belgrad, al caror numar de UHNWI este asteptat sa creasca cu circa 105%, respectiv 72%.

The Advisers, birou asociat Knight Frank in Romania, ofera servicii integrate de consultanta in tranzactii imobiliare atat la nivel strategic, cat si comercial, precum si studii si evaluari. Compania, fondata in anul 2009, este lider de piata in ultimii 4 ani pe segmentul inchirierilor spatiilor de birouri.

Fondata in 1896 la Londra, Knight Frank LLP este cea mai mare retea globala detinuta privat in domeniul imobiliar si ofera consultanta, servicii tranzactionale si de administrare imobiliara. Cu sedii principale la Londra si New York, compania este prezenta in 48 de tari prin intermediul a peste 330 de birouri locale.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 11:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter