- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

\”Palarie\” de 40 mil. euro pentru cladirea Teatrului National Bucuresti?

05 Mar, 15:50 • elena.olteanu
Proiectul de reabilitare, consolidare si extindere a cladirii Teatrului National Bucuresti, prin care aceasta ar putea reveni la vechea arhitectura cu o palarie-gigant deasupra, va necesita o investitie de circa 40 mil. euro, bani proveniti de la BERD si bugetul de stat.
\Palarie\ de 40 mil. euro pentru cladirea Teatrului National Bucuresti?

Click aici pentru a vedea o fotografie cu vechea cladire TNB

.

Planul de investitii prevede inceperea contructiilor in toamna anului 2008 si finalizarea lor in circa 3 ani, a declarat Ion Caramitru, directorul TNB.

Proiectul de extindere presupune aducerea in cadrul TNB a Muzeului National de Arta Contemporana si a Centrului National al Dansului (CND).

Centrul National al Dansului va avea sediul intr-o aripa nou construita integrata in TNB, ca parte a proiectului de extindere, iar Muzeul National de Arta Contemporana va beneficia de spatii proprii expozitionale si de depozitare la nivelul solului.

Conform FrontNews.ro, autoritatile oscileaza intre revenirea la forma de „palarie”, din 1973, si o consolidare a cladirii existente.

27,2 milioane de euro din bugetul necesar reabilitarii cladirii sunt bani obtinuti prin intermediul unui imprumut acordat de BERD Guvernului Romaniei, iar restul pana la 40 de mil. euro vor fi asigurati de catre bugetul de stat. Imprumutul acordat de BERD prevede ca in cazul in care constructia nu va incepe pana in toamna aceasta, sa se aplice anumite penalizari, a adaugat Caramitru.

Guvernul Romaniei a obtinut un imprumut in valoare de 250 mil. euro de la BERD, pentru restaurarea monumentelor istorice si a insititutiilor culturale din toata tara.

„Pe perioada constructiilor avem mai multe posibiliatati pentru sustinerea spectacolelor, una din ele fiind inchirierea teatrului Rapsodia, dar in Sala Mare care dispune in prezent de circa 1.100 de locuri vor continua sa se joace spectacole, aceasta intrand ultima in reabilitare”, a mai precizat Caramitru.