LIFESTYLE

Presedintele CJ Ilfov propune mutarea Circului sau a Gradinii Zoologice din Capitala la Moara Vlasiei

28 mai 2013, ora 16:39 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
circ.jpg
Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, a declarat marti ca i-a propus primarului Sorin Oprescu mutarea Circului sau a Gradinii Zoologice din Bucuresti la Moara Vlasiei si construirea unui parc de distractii in jurul unui astfel de obiectiv.

Marian Petrache
a spus ca desi judetul Ilfov ar trebui sa aiba "cele mai multe zone dezvoltate ordonat", nu le are, aratand totodata ca ii lipseste un parc industrial.

"Avem la Moara Vlasiei o oportunitate foarte mare. Exista iesire pe autostrada A3, avem 100 de hectare de intravilan si avem un internod care sa lege cele trei autostrazi. Tot acolo i-am propus domnlui primar general sa mutam ori Circul, pentru ca sunt 100 de hectare, ori Gradina Zoologica si sa facem langa un mare parc de distractii. Din Bucuresti, pe autostrada, pana acolo se fac sapte - opt, maxim 10 minute", a spus presedintele CJ Ilfov, citat de Mediafax.

Presedintele CJ Ilfov a amintit ca la Magurele se construieste cel mai puternic laser din lume, in cadrul Centrului de Cercetari Stiintifice Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP). "Romania are un diamant in orasul Magurele, care este in judetul Ilfov, in apropierea Bucurestiului. Mai exact, acolo se dezvolta un proiect pentru cel mai puternic laser din lume, cu fonduri europene, care intr-o prima etapa, respectiv 2007 - 2013, aduce 160 de milioane de euro, iar in cea de-a doua etapa, 2014 - 2020, alte 180 de milioane de euro", a precizat Marian Petrache.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter