- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Prima faza a reamenajarii Muzeului Satului costa 500.000 euro

15 Dec, 10:59 • Redactia DailyBusiness
Muzeul Satului din Bucuresti va demara un proiect ce prevede reamenajarea a 3 hectare, din cele 12 existente, lucrari ce vor costa intr-o prima faza circa 500.000 euro, a declarat pentru DailyBusiness.ro Paulina Popoiu, directorul general al muzeului.
Prima faza a reamenajarii Muzeului Satului costa 500.000 euro

Suma alocata initial va fi folosita pentru restaurarea si repozitionarea monumentelor actuale si refacerea infrastructurii.

Lucrarile vor demara in luna martie 2009 si se vor desfasura pe o perioada de pana la 5 ani.

„Urmatoarele etape vor consta in aducerea de case ce au apartinut comunitatilor minoritare din Romania, respectiv locuinte sasesti, turcesti si ucrainene. De asemenea, vom amenaja un centru civic, vom aduce o scoala, o primarie si vom amenaja un loc de joaca traditional pentru copii”, a adaugat reprezentantul muzeului.

Proiectul va fi finantat din bugetul ministerului de resort si din atragerea unor fonduri din sponsorizari.

Directiunea se asteapta ca pana la sfarsitul anului, numarul celor ce au vizitat Muzeul Satului sa atinga 300.000, in crestere fata de de anul trecut cu circa 11%.

Muzeul Satului, infiintat de filosoful, sociologul si esteticianul roman Dimitrie Gusti, a fost inaugurat in anul 1936, la Bucuresti, in Parcul Herastrau si era la momentul acela unul din primele muzee etnografice in aer liber din Romania si din lume.