- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Primarul Cristian Popescu Piedone demisionează și el

04 Nov, 12:06 • Redactia DailyBusiness
Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, căruia mii de oameni i-au cerut în stradă să plece, în urma tragediei din Clubul Colectiv, a demisionat și el, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.
Primarul Cristian Popescu Piedone demisionează și el

Cristian Popescu Piedone este primar al Sectorului 4 al Capitalei din 2008. Acesta este considerat a fi responsabil de tragedia din Clubul Colectiv, aflat în Sectorul 4, care funcționa fără autorizații, scrie Mediafax.

Sâmbătă, la o zi de la tragedie, după ce Read Arafat anunța că localul Colectiv nu avea autorizații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Piedone spunea că nu are ce să-și reproșeze și că, din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv a funcționat legal, controalele inspectorilor săi desfășurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara și noaptea, când clubul are activitate.

Marti seara s-au strans 25.000 de manifestanti pe strazile din Capitala pentru a cere demisia mai multor oficiali, printre care premierul Victor Ponta, ministrul de Interne Gabriel Oprea si primarul Sectorului 4, Cristian Popescu „Piedone”.

Premierul si-a anuntat deja demisia miercuri dimineata.

Protestul a avut loc in urma incendiului din clubul Colectiv, soldat cu peste 30 de morti si aproape 200 de raniti.