LIFESTYLE

Primul mall exclusivist din Romania: Armani, Gucci si Versace pe 8 etaje si 3 subsoluri

19 decembrie 2007, ora 00:10   | 15 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Constructia proiectului, o investitie de 20-25 mil. euro, va debuta la inceputul lui 2008
Constructia proiectului, o investitie de 20-25 mil. euro, va debuta la inceputul lui 2008
Marvel Promotion, compania de dezvoltari imobiliare a omului de afaceri romano-german Christian Popescu Strohlen, planuieste constructia unui centru comercial exclusivist in Capitala, in zona hotelului Hilton, primul de acest tip din tara.
Terenul pentru centrul comercial a fost deja achizitionat, iar constructia proiectului va demara la inceputul anului viitor, avand un buget preliminar de 20-25 mil. euro, a declarat, pentru DailyBusiness, Alexandru Ispas, directorul de marketing al companiei.

Mall-ul, denumit Galeriile Vendome, va fi cel mai probabil structurat pe 3 subsoluri, parter si 8 etaje si va cuprinde galerii de arta, cafenele si restaurante exclusiviste de pe piata internationala si branduri de lux ca Armani, Gucci, Versace sau Cartier.

"Acest centru comercial face parte din strategia companiei pe piata imobiliara romaneasca", a declarat Ispas.Centrul va comercializa numai branduri exclusiviste, nu si marci "de masa", conform oficialului Marvel Promotion.

Primul proiect al companiei pe piata autohtona este condo-hotelul Monte Carlo Palace, a carui constructie a demarat in septembrie 2006, iar in prezent se afla in stadiul de finisaje finale.

Proiectul rezidential va functiona in sistem de condo-hotel, locuintele putand fi inchiriate pe perioada in care proprietarii nu locuiesc acolo. De altfel, cladirea va functiona ca un hotel de 5 stele avand receptie, catering si alte facilitati hoteliere.

Proiectul s-a schimbat destul de mult de la lansarea pe piata in ceea ce priveste facilitatile, urmand sa aduca pe piata si un heliport, sauna si sala de fitness in interiorul cladirii.

"Locuinta va fi in curand o carte de vizita, iar in mare parte clientii nostri sunt oameni de afaceri romani, care au cerut un heliport considerandu-l util", a precizat Ispas.

Pentru elicopterele de inchiriat, dezvoltatorul va colabora cu o companie specializata care va avea un birou chiar in Monte Carlo Palace.

Monte Carlo Palace cuprinde 110 apartamente din care doar 7 mai sunt disponibile la preturi cuprinse intre 245.000 si 345.000 euro plus TVA.

"Preturile locuintelor au crescut pe intreaga cladire cu circa 50% de la lansarea pe piata a proiectului atat ca urmare a evolutiei pietei rezidentiale bucurestene de anul acesta cat si datorita faptului ca am schimbat multi furnizori de finisaje si am inclus alte facilitati cum ar fi heliportul", a precizat Ispas.

"In cazul garsonierelor, preturile au crescut cu circa 80% in cadrul proiectului astfel acestea au ajuns acum la circa 180.000 euro plus TVA, in timp ce pentru apartamentele cu trei camere acestea au ajuns la circa 250.000 euro acum, fata de 130.000-150.000 euro la lansarea pe piata a proiectului", a mai spus Ispas.

Bugetul preliminar pentru Monte Carlo Palace se ridica la 15-18 mil. euro, insa potrivit reprezentantilor companiei acesta a crescut destul de mult aproape toate materialele folosite pentru finisaje si constructie fiind importate.

Christian Popescu Strohlen este un investitor romano-german care locuieste de circa 20 de ani in Monte Carlo.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adelina M a spus:
19/12/2007 08:49
imaginea se vinde f bn, in fond asta e marketingul, proiectele mai sus mentionate inseamna dezvoltare pentru noi, excesul de bani se vede in lux....
cifrele sunt destul de mari imi rezerv dreptul de a fi sceptica
 
merius condor a spus:
19/12/2007 08:51
da adelina, ne rezervam dreptul de a fi sceptici dar si cel de a fi optimisti
 
Locatar din zona Monte Carlo (mahalaua Pajura) a spus:
19/12/2007 10:49
Dezvoltare de lux in conditii romanesti. Ma fac sa rad declaratiile acestea belicoase. Faimosul proiect Monte Carlo, de superlux, este construit in cartierul Pajura, avand ca vecinatati: peste drum (15 m): calea ferata Bucuresti-Constanta; in spate(la maxim 10 m): un bloc de 10 etaje din era lui Nea Nicu'. In stanga si dreapta: doua maidane. Alte vecinatati: la 100m o frumoasa statie de benzina si sos. Poligrafiei, pe unde vin toate tirurile cu masini la firmele lui Tiriac si spre depozitul de carburant Petrom. Au si facilitati de shopping de lux in zona: doar traverseaza soseaua (100-150 m) si pot sa cumpere de la angroul exclusivist Flora, cot la cot cu buticarii din piata 16 Februarie. Si privelistea este superba: dominata de cosul de fum al CET Casa Presei (aflat la 500 m de faimosul bloc)!
Penibil. Dezvoltare de lux la mahala. Am vazut proiectul promovat la nus-ce expozitie prin 2006. Aveau niste picturi diafane, cu blocul lor si un peisaj idilic cu copaci si flori. L-am intrebat pe agent de ce nu se vede si calea ferata si benzinaria si blocul din spate si putin fum pe cer de la CET. A zis ca e o doar o pictura, ceva artistic. Habar nu avea ce vecinatati superbe are blocul.
 
Non Dancer a spus:
19/12/2007 12:36
daca luam legislatia si informatia care este publicata si este verificabila eu sincer cred ca distanta este dintre bloc si calea ferata depaseste 40 m iar distanta fata de blocul de pe timpul "lui Nea ' Nicu" este de probabil 20 -25 m... sincer oare suntem frustrati pentru nerealizarea uneia din nenumaratele dorinte? nu stiu ce sa cred oare pentru ca nu ne permitem sa ne cumparam mercedesul ce il vedem la semafor in timp ce traversam ne indreptateste sa il criticam sau denigram? eu dau o nota de 10 pentru curajul acestui nenea Popescu ca a investit in Romania, si poate vom reusi sa iesim din nenorocirea in care ne aflam, si cei care numesc cartierele bucurestiului Mahala sa ramana in MAHALAUA lor pentru ca nu cred ca exista cartier din Bucresti care sa nu poata fi numit mahala.
 
Delia a spus:
19/12/2007 12:41
Ma adresez locatarului "deosebit de incantat" de constructia din asa zisa "zona rezidentiala" Pajura, exprimandu-mi sincera opinie, nedorita probabil dar nereprimata oricum, ca Romania nu va progresa niciodata daca ne gandim la maidanele existente, la liniile de cale ferata si la centrele comerciale "shopping de lux". Sunt convinsa ca 90% dintre zonele Romaniei sunt inconjurate de cel putin un bloc care la primul cutremur se va face praf si de minimum o sursa majora de poluare asta pentru ca suntem cu 100 ani in urma fata de alte state si pentru ca, in continuare refuzam sa ne schimbam mentalitatea si vedem inca totul prin prisma pesimismului ce a acaparat tara noastra. Nu sunt implicata in proiect si nici nu am cunostinte in legatura cu promovarea sa pe piata imobiliara, insa am studiat constructia de la fata locului si datele problemei nu sunt deloc asa cum au fost prezentate de dumneavoastra, "fericite locatar". sunt convinsa ca acest proiect isi va pune puternic amprenta asupra evolutiei Bucurestului drept capitala europeana.
 
Pagini: 123
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 10 Iulie 2020, 03:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter