- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Pro Auto inchiriaza masini de lux Morgan in valoare de 270.000 euro

07 Mar, 00:01 • cristina.mihai
Pro Auto Industries, importatorul exclusiv al marcii britanice premium Morgan in Romania, a lansat un serviciu de inchiriere a automobilelor de lux, avand o flota in valoare de 270.000 euro.
Pro Auto inchiriaza masini de lux Morgan in valoare de 270.000 euro

Compania se va ocupa in continuare de vanzarea autoturismelor exclusiviste, activitatea de inchiriere fiind complementara.

Compania a inceput sa importe autoturimele dupa ce actionarul principal al Pro Auto, Daniel Tigau, si-a achizitionat doua masini Morgan de la producatorul britanic. Acesta i-a propus lui Tigau sa inceapa o afacere de comercializare a marcii in Romania.

„Avem in flota cele 3 autoturisme Morgan pe care le prezentam in showroom, a caror valoare totala este de circa 270.000 euro (cu preturi individuale intre 60.000 si 130.000 euro), iar tariful de inchiriere pe zi este de 100 de lire”, a precizat, pentru DailyBusiness, Anda Mancas, project manager la Pro Auto.

Un automobil Dacia Logan se inchiriaza cu circa 25 euro pe zi, iar o limuzina cu 100 euro pe ora.

Potrivit reprezentantilor companiei Star Limos, care inchiriaza limuzine, evenimentele sunt principalul motor al afacerii, aceasta companie avand pachete speciale pentru nunti.

Pana acum, Pro Auto a avut 3 inchirieri si are deja rezervari pentru diferite evenimente.

„Suntem la inceput, ne aflam in faza cand demaram negocierile cu diferiti organizatori de evenimente si portaluri de rent-a-car”, a afirmat Anda Mancas.

„Este vorba despre un produs exclusivist, nu foarte cunoscut pe piata romaneasca, asa ca nu putem face inca niste estimari asupra rezultatelor financiare ale acestui serviciu. L-am lansat la sfarsitul anului trecut, iar cele trei comenzi de inchiriere au fost toate incheiate in ultimele doua saptamani”, a precizat Anda Mancas.

Compania a vandut 10 unitati ale marcii, de la inceperea comercializarii automobilelor in Romania, in 2004, si pana in prezent.

Anul trecut compania a vandut 3 masini.

Vanzarile de automobile reprezinta pentru Pro Auto un exercitiu de imagine, neacoperind in mod relevant o parte din cifra de afaceri a companiei. Obiectul principal de activitate al firmei este productia de produse cosmetice pentru automobile si distributia de echipamente sportive, scaune de masaj si solutii anticorozive pentru conducte.

Producatorul auto Morgan Motor a fost infiintat in 1909 in Marea Britanie, iar autovehiculele produse pastreaza inca linia clasica a designului.