- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Revelion 2010 – Buget low-cost sau cheltuiala fara masura?

26 Dec, 00:01 • elena.olteanu
Restaurantele, barurile si hotelurile din Bucuresti organizeaza petrecerea de Revelion in numar mare si anul acesta, la preturi asemanatoare cu cele de anul trecut sau in unele cazuri chiar mai mici, pentru a avea siguranta ca gradul de ocupare sa fie cel putin similar cu cel precedent. La munte, tarifele pot fi si de 3 ori mai mari decat cele din Capitala.
Revelion 2010 - Buget low-cost sau cheltuiala fara masura?

Preturile pentru o petrecere de Revelion intr-un restaurant din Bucuresti difera anul acesta in functie de prestigiul unitatii, de meniu, de zona unde este amplasata unitatea si de mijloacele de entertainment.

Astfel, preturile variaza intre 300 si 1.000 lei de persoana.

Spre exemplu, seara de Revelion este organizata de restaurantul hotelului de 4 stele Rin Grand din Capitala, detinut de fratii Robert si Ionut Negoita, pentru suma de circa 560 lei de persoana.

Lantul de restaurante „La Mama”, controlat de omul de afaceri Catalin Mahu, organizeaza ca in fiecare an revelionul, in cateva din locatiile sale din Capitala. Pentru rezervarile facute pana pe data de 10 decembrie, tariful era de 320 lei/persoana. Pentru rezervarile facute ulterior, nivelul este de 400 lei/persoana, pret asemanator cu cel perceput anul trecut. In pret este inclus meniul traditional de sarbatori si atmosfera oferita de cateva formatii.

In cele trei locatii ale sale, unde va organiza petrecerea de revelion, Mahu spera sa inregistreze un grad de ocupare de 100%, la fel ca in fiecare an. El estimeaza incasari intre 35.000 si 42.000 euro.

Clientii mai exigenti, cu buget ridicat, care vor sa ramana in Bucuresti, pot alege petrecerea organizata de hotelul de de 5 stele Marriott, la un pret de circa 920 de lei/persoana.

St Patrick Irish Pub, din centrul Capitalei, propune pentru suma de 290 lei/persoana un party mai pe gustul tinerilor.

Persoanele care prefera ca pentru cateva zile sa scape de agitatia Capitalei pot alege muntele.

Cei pentru care cuvantul „job” a fost pe primul loc in timpul anului se gandesc ca un concediu binemeritat, departe de agitatia orasului, este reteta potrivita pentru revelion in acest an.

Spre exemplu, in statiunea montana Bran, pentru un sejur de 5 nopti, in care sunt incluse cazarea si cina festiva in noaptea dintre ani, pretul ajunge la 1.100 lei/persoana, unul din cele mai mici care pot fi gasite pe piata.

Una din ofertele cele mai scumpe din Bran, tot pentru un sejur de 5 nopti, este cea de la hotel Wolf, unde pretul ajunge pana la 2.350 lei/persoana.

Intr-una din destinatiile cele mai scumpe si cautate de romani, Poiana Brasov, tarifele pentru o persoana, pentru un sejur de revelion, pot ajunge si pana la 2.000 de euro pentru inchirierea unui apartament intr-un hotel, all inclusive.

Cu toate ca preturile sunt ceva mai reduse decat anul trecut, rezervarile pentru Craciun si Revelion trecut, insa cu toate acestea rezervarile sunt, in unele statiuni, la jumatate fata de aceeasi perioada din 2008.

Astfel, potrivit reprezentantilor Centrului de Informare Turistica din Sinaia, in aceasta statiune sunt rezervate, in prezent, doar 75% din cele aproximativ 10.000 de locuri de cazare omologate in hotelurile si vilele din statiune, in conditiile in care la inceputul lui decembrie 2008 toate aceste locuri erau rezervate si in conditiile in care tarifele nu au crescut fata de anul trecut, iar unii hotelieri au facut si reduceri de pret de 10-15%.

Clientii nu se mai inghesuie ca in alti ani sa-si petreaca sarbatorile de iarna departe de casa, cei mai mult alegand in acest an varianta cea mai ieftina si probabil cea mai confortabila, propria casa.