- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Weekend \”costumat\” de bal mascat, cu muzica veche \”dirijata\” de Bach

29 Oct, 20:00 • andra.gheorghe
Sfarsitul lui octombrie transpune Bucurestiul in atmosfera venetiana. Festivalul international de muzica de camera SoNoRo deschide a cincea editie duminica, sub titulatura "Un ballo in maschera" (Un bal mascat), cu trei concerte la Palatul Cotroceni. Tot in acest weekend isi deschide portile si Festivalul de Muzica Veche, dedicat in intregime creatiei lui Bach. Vezi in articol ce evenimente interesante mai propun Clujul si Brasovul.
Weekend \costumat\ de bal mascat, cu muzica veche \dirijata\ de Bach

Finalul lunii aduce in prim planul evenimentelor culturale cea de-a cincea editie a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti. Festivalul isi deschide portile sambata, de la ora 19.00, la Ateneul Roman, cu concertul „Magnificat anima mea Dominum”. Desfasurat in perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, festivalul include concerte dedicate exclusiv creatiei lui Johann Sebastian Bach.

Tot sambata ia startul si Festivalul National de Teatru (FNT), ajuns la cea de-a 20 editie, care se va desfasura la Bucuresti, in perioada 30 octombrie – 7 noiembrie. Programul festivalului, pe care il puteti accesa pe site-ul dedicat evenimentului, include pe langa piese de teatru, expozitii, lansari de carte si conferinte.

Matinalii care vor sa inceapa in forta ultima zi de weekend sunt asteptati la Muzeul Taranului Roman, care gazduieste incepand de duminica expozitia dubla de fotografie „Masti”, a artistilor Hiroshi Watanabe (Los Angeles) si Dragos Lumpan (Bucuresti). Expozitia este deschisa intre orele 10.00 – 18.00 la sala Foaier a Muzeului Taranului Roman.

Odata cu apusul soarelui, duminica incepe balul mascat la Palat. Editia a cincea a festivalului international de muzica de camera SoNoRo, „Un ballo in maschera” incepe la Cotroceni, de la ora 19.00 cu trei „piese de rezistenta”: Camille Saint-Saens – Barcarole pentru cvartet cu pian, Antonin Dvorak – Cvartet cu pian in mi bemol major si Franz Schubert – Cvintetul „Pastravul” in la major.

Desfasurat in perioada 31 octombrie -14 noiembrie 2010, SoNoRo va prezenta peste 30 de artisti internationali, care vor sustine noua concerte in Bucuresti, patru in Cluj si unul in Iasi. Pentru a marca aniversarea a 200 de ani de la nasterea lui Frederic Chopin si a lui Robert Schumann, creatia muzicala a celor doi compozitori ocupa un loc central in program, pe care il puteti vedea in detaliu pe pagina web a evenimentului.

Clujul traieste la final de toamna ‘Visul unei nopti de vara’, brasovenii petrec Halloween-ul la Bran

Daca sunteti din Cluj sau va ganditi sa vizitati urbea transilvana weekendul acesta, va puteti transpune in lumea lui Shakespeare alaturi de actorii Teatrului National Lucian Blaga. „Visul unei nopti de vara” se joaca sambata incepand cu 19.30

Tot sambata, Opera Maghiara din Cluj pune in scena spectacolul „Contesa Maritza”, de la 18.30.

Duminica, romanii se pregatesc, alaturi de americani, de Halloween. Cine este in Cluj si vrea sa-si sperie prietenii si sa se lase speriat, este asteptat la Irish & Music Pub, de la 19.30, unde vor canta londonezii de la Sold4Evil.

Nici Brasovul nu „doarme” la final de saptamana. Opera din Brasov este in plin Festival International de Opera, Opereta si Balet si isi asteapta melomanii incepand cu ora 18.30

Duminica, tot pentru Halloween, Castelul Bran este deschis de la 20.00, pentru dansul ielelor si vizita temutului conte Dracula.