- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Adevarul vrea extindere in Georgia si pregateste un post de radio pentru Romania

25 Mar, 11:05 • marian.rujoiu
Adevarul Holding s-ar putea extinde in mai multe tari din Balcani, tintind si piata din Georgia, in timp ce in Romania pregateste lansarea unui post de radio online.
Adevarul vrea extindere in Georgia si pregateste un post de radio pentru Romania

Simona David corporate affairs manager Adevarul Holding a declarat pentru DailyBusiness.ro ca se lucreaza la crearea platformei multimedia integrate, existand preocupari pentru strategia de dezvoltare a grupului.

„Ne gandim incotro merge presa azi si ne orientam catre tineri, pentru ca ei ne vor citi in viitor” , a adaugat Simona David.

In ceea ce priveste extinderea, Ovidiu Nahoi, redactorul sef al biroului Adevarul Europa ne-a spus ca un grup de presa nu mai poate avea succes daca activeaza pe o singura piata.

In decembrie 2010, Adevarul si-a deschis un birou la Bruxelles si a lansat o editie a Adevarul in Republica Moldova, cu un tiraj de 7.000 de exemplare, distribuit in toate orasele tarii.

De asemenea, grupul activeaza pe piata din Ucraina, unde in septembrie 2008 a a cumparat de la Ringier tabloidul Blik.

Blik doar online

La inceputul acestui an insa, Adevarul Holding a inchis inchide editia tiparita a Blik, mentinand pe print revistele Blik secret (paparazzi), Blik sanatate, Blik pentru femei si Blik pofta buna.

„La ei este o cultura a saptamanalelor. Si in cifra noastra de afaceri se vedea, au o mare pondere. In Ucraina, revistele noatre saptamanale tipareau mai mult decat ziarul, aveau pana la 70.000 de exemplare tiraj”, afirmat Dinu Patriciu, la inceputul lui februarie, dupa inchiderea editiei printate a tabloidului.

Omul de afaceri explica tot atunci ca piata din Ucraina este foarte dificila, din cauza problemelor cu distributia, in special in afara Kievului si in timpul iernii.

Blik a fost lansat pe piata din Ucraina in 2006 de catre compania elvetiana Ringier, dupa modelul tabloidului Blick din Elvetia.