- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Aegis Media concediaza 5% din angajati. Personalul din Romania nu va fi afectat

20 Mar, 11:40 • Redactia DailyBusiness
Aegis, grup britanic de media buying si cercetare de piata prezent si in Romania, va implementa un program de reduceri de costuri care presupune disponibilizarea, la nivel global, a 5% din personalul grupului, scrie presa internationala.
Aegis Media concediaza 5% din angajati. Personalul din Romania nu va fi afectat

Oficialii romani Aegis Media sustin ca disponibilizarile nu vor afecta business-urile locale ale grupului.

„In cazul nostru (n.r – Aegis Media Central Services) nu se pune problema de disponibilizari. Ba chiar avem portile deschise pentru oameni noi. In ultima perioada am angajat 2 persoane, si mai cautam inca 1-2 specialisti cu experienta pentru pozitii de middle si top management”, a declarat, pentru DailyBusiness.ro, Razvan Varabiescu, managing directorul companiei de media buiyng Aegis Media Central Services din Romania.

El a precizat ca nici celelalte companii detinute de Aegis in Romania, respectiv Tempo Media si Carat, nu vor fi afectate de decizia luata la nivel de grup.

Decizia reducerii de personal a fost luata de John Napier (foto), CEO-ul si presedintele Aegis Media, numit in functie anul trecut, dupa plecarea lui Robert Lerwill.

Aegis Media numara aproape 17.000 de angajati in lume.
Presa internationala sustine ca disponibilizarile vor fi aplicate in toate cele 40 de tari in care opereaza Aegis, si au ca motivatie incercarea grupului de a reduce costurile, pe fondul crizei.

Potrivit oficialilor grupului, compania ar economisi peste 20 milioane euro pe an.

Aegis Media a raportat in 2008 un profit de 185 milioane euro, in crestere cu circa 25% fata de 2007.

Veniturile grupului au crescut anul trecut cu 21,3% fata de 2007, pana la 1,5 miiard euro.

Aegis detine in Romania agentiile Tempo Media , Carat si Aegis Media Central Services – compania de media buying a grupului.