MEDIA & MARKETING

Amenda de 10.000 de lei pentru OTV

08 noiembrie 2011, ora 15:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cna.jpg
Reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au amendat postul OTV cu suma de 10.000 de lei pentru incalcarea dreptului la imagine. Sanctiunea a fost aplicata din cauza dezbaterii care a avut ca tema cazul mortii baschetbalistului american Chauncey Hardy, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct".

Potrivit CNA, moderatorul a discutat in mod tendentios cu invitatii din studio despre o persoana publica, fara a solicita dovezi care sa probeze afirmatiile acuzatoare.

"Pentru editiile emisiunii 'Dan Diaconescu Direct' din 10-13.10.2011 s-a retinut incalcarea prevederilor cu privire la dreptul la propria imagine (art. 34 alin. 1 din din Decizia CNA 220/ 2011 privind Codul de reglementare a continutului audiovizual) si pe cele ale art. 64 alin. 1 lit. b din acelasi Cod. Potrivit art. 64 alin. 1 lit. b, äIn virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte urmatoarele principii:b) informarea cu privire la un fapt sau un eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credintaö, se arata intr-un comunicat de presa al CNA.

De asemenea, in editia emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 23.08.2011, care a avut ca subiect un proiect imobiliar, s-au incalcat prevederile cu privire la dreptul la propria imagine.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 25 Iunie 2021, 09:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter