MEDIA & MARKETING

Compania sub care opereaza 2Parale a primit o runda de investitii in valoare de 250.000 euro

09 iunie 2015, ora 11:00 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Dorin Boerescu.jpg
2Performant Network SA, compania sub care opereaza brandul 2Parale, a primit o runda de investitii in valoare de 250.000 de euro, la inceputul lunii mai 2015.

Investitia este destinata dezvoltarii retelei 2Parale.ro si a serviciilor de performance marketing din Romania si extinderii in Europa Centrala si de Est, prin lansarea platformei 2Performant in Bulgaria.

In urma acestei investitii, un grup de investitori privati condus de Dragos Rosca (antreprenor si Venture Capitalist) detine 12,5% din actiunile 2Performant SA. La runda curenta de investitii a participat si Radu Atanasiu, deja parte din actionariatul companiei.

Dorin Boerescu (foto), CEO 2Performant Network SA, ramane cel mai important actionar, cu 46,35% din actiuni. In acest moment, din structura de actionari mai fac parte si: 2Parale Online SRL (16,65%) – fondatorii business-ului, grupul de investitori condusi de Sergiu Negut (18,02%) si o echipa de seniori din cadrul companiei (Andreea Cimpoesu, Bogdan Aron, Cristian Ignat, Vlad Stanila si Alexandru Lupu).

Din capitalul primit, compania isi propune sa consolideze business-ul pe piata din Romania. 2Performant Network SA planuieste extinderea cu 50% a echipei, precum si achizitia de tool-uri de performance marketing si dezvoltarea de noi functionalitati in platforma 2Parale, destinate cresterii ratei de conversie si interactiunii dintre advertiseri si afiliati. De asemenea, 2Leva.bg, brandul sub care compania opereaza pe piata din Bulgaria, devine 2Performant.com, o retea dedicata exclusiv e-commerce-ului pentru regiunea Europei Centrale si de Est. Fata de 2Leva, 2Performant are o noua interfata de utilizare si un model de plata diferit, dar se bazeaza pe aceeasi tehnologie ca 2Leva si 2Parale.

Pana la finalul anului, compania va intra si pe piata din Polonia. Pe termen lung, 2Performant Network SA targeteaza si alte piete din regiune, cum ar fi Cehia, Ungaria, Croatia, Slovenia si Slovacia. Platforma 2Performant este construita pentru a fi functionala in toata Uniunea Europeana.

„In acesti sase ani de existenta pe piata din Romania si patru ani de prezenta pe piata din Bulgaria, am acumulat foarte mult know-how despre cum functioneaza e-commerce-ul in regiune. Aceasta investitie este destinata dezvoltarii – ne da oportunitatea sa punem Romania pe harta lumii in performance marketing si sa aducem business-uri internationale care sa vanda online prin intermediul afiliatilor nostri. Focusul nostru va ramane piata locala, dar, prin 2Performant, ne putem adapta oricand la viziunea de business si specificul intregii regiuni, pentru a colabora cu clienti prezenti in CEE”, a declarat Dorin Boerescu, CEO 2Performant SA.

Tranzactia a fost realizata de avocatii Biris Goran, societate recunoscuta in industria IT/ online pentru asistenta acordata unor investitori si antreprenori in tranzactii sonore, dar si pentru facilitarea investitiilor din domeniu prin initiativa VentureConnect.  Echipa a fost formata din Ana Maria Andronic (coordonator), Teodora Motatu si Roxana Drilea.

Anterior rundei de investitii primite, la inceptul lunii aprilie 2015, 2Parale si-a schimbat forma juridica, devenind societate pe actiuni sub numele 2Performant Network SA.

2Performant Network SA este o companie de performance marketing din Romania, care include 2Parale, prima si cea mai mare retea de afiliere din tara si una dintre cele mai puternice echipe de servicii axate pe performance marketing (Afiliere, Google AdWords, Facebook Ads, Youtube), si 2Performant, retea de afiliere pentru e-commerce in Europa Centrala si de Est.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 11 August 2022, 23:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter