MEDIA & MARKETING

"Contestata" de RCS&RDS, Liga 1 de fotbal va fi transmisa de UPC in urmatorii 5 ani

05 iunie 2014, ora 18:30   | 4 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
television.jpg
UPC si Focus Sat vor transmite toate meciurile din cadrul campionatului Ligii 1 si din Cupa Ligii in urmatorii 5 ani. Operatorii telecom au semnat recent un acord de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua canale Look TV si Look Plus.

"Am ajuns la un acord cu grupul care detine drepturile pentru Liga 1 si Cupa Ligii si vom transmite meciurile in perioada 2014 Ė 2019. In afara zonei de acoperire UPC, cele doua canale vor putea fi urmarite la nivel national prin platforma de satelit Focus SatĒ, declara Robert Redeleanu, CMO UPC Romania.

UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii de pe piata†locala. Compania ofera servicii
de televiziune (digitala, prin satelit si analogica), Internet in banda larga si telefonie in aproximativ 200 de orase pentru†1,18 milioane de clienti. UPC Romania este afiliata la Liberty Global.

Pe de alta parte, RCS&RDS a anuntat luna trecuta ca a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, acuzand ca vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei.Dupa ce Liga Profesionista de Fotbal a anuntat pe 4 martie incredintarea pentru†vinderea drepturilor tv catre societatea Intel Sky Broadcast, oficialii posturilor Look TV si Transilvania Live au anuntat in aprilie incheierea unui memorandum cu societatea din Malta.

"Look TV si Transilvania Live au semnat cu societatea Intel Sky Broadcast contractul de cesiune de drepturi mass-media si a achizitionat de la LPF drepturile comerciale prinvind meciurile de fotbal din cadrul campionatului Ligii 1 pentru perioada 2014-2019, dar si Cupa Ligii pentru perioada 2015-2019.†Cele doua televiziune vor primi drepturile aferente difuzarii in direct, inregistrari, rezumate, online si mobil, a meciurilor de fotbal din Liga 1 si din Cupa Ligii", se arata in comunicat al celor doua posturi TV.

Ulterior, in luna mai, Look TV si Transilvania Live au informat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ca†vor percepe tarife pentru retransmisie†de la operatorii de cablu incepand cu 1 iulie, decizia fiind luata de cele doua televiziuni pe fondul difuzarii de catre acestea a meciurilor din Liga I.

Cele doua societati au solicitat CNA acordul de principiu pentru a-si modifica actionariatul, in sensul†intrarii in actionariatul lor a Intel Sky Broadcast†Ltd. din Malta.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Andrei Simiom a spus:
16/06/2014 14:38
Contestata de cine? De aia de la Digi?
Am incredere ca o sa fie mai palpitant sa urmarim Liga 1 la UPC
 
Dan Iancovici a spus:
17/06/2014 14:14
Daca mai scapam si de blaturile din Liga 1 o data cu mutarea asta la UPC eu zic ca a evoluat fotbalul romanesc
 
Ion Popescu a spus:
22/06/2014 20:31
Contestata de RDS. Sa se spele pe cap cu contestatia. Daca vroiau sa trasnmita trebuia sa plateasca.
 
Tudor a spus:
27/06/2014 17:54
macar la digi vedeai HD, in schimb la look tv...
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 02:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter