MEDIA & MARKETING

Cosmote: Ideea clipului a fost "adaptata personal" de regizor pentru companie (Update 1)

16 septembrie 2011, ora 12:20, autor(i): Andreea Stefan   | 7 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cosmo.jpg
Ideea noului spot publicitar al Cosmote Romania, care are acelasi scenariu cu al scurt metrajului numit "What is that?", realizat in 2007 de MovieTeller Films, apartine chiar regizorului filmului, grecul Constantin Pilavios.

Potrivit unui comunicat de presa al operatorului telecom, ideea a fost "adaptata personal" de regizor pentru Cosmote Romania, iar campania a fost realizata de Papaya Advertising, care colaboreaza cu Ogilvy Romania pentru campaniile de business ale Cosmote.

Spotul, care ruleaza deja pe micile ecrane, prezinta povestea unui fiu care primeste o lectie de la tatal sau, cu ajutorul unui fluture.Reclama copiata? Cum a transformat Cosmote o vrabie intr-un fluture (VIDEO) (Articol initial)

15 septembrie 2011, ora 16:00, autor(i): Andreea Stefan   | 7 comentarii publicate
fluture.jpg
Cosmote se promoveaza printr-o reclama care seamana cu scurt metrajul numit "What is that?", realizat in 2007 de MovieTeller Films.

Spotul, care ruleaza deja pe micile ecrane, prezinta povestea unui fiu care primeste o lectie de la tatal sau, cu ajutorul unui fluture.

Varianta initiala prezinta o poveste asemanatoare, dar spre deosebire de spotul Cosmote, acesta foloseste o vrabie, in locul fluturelui. Campania, precum si spotul TV, au fost dezvoltate de catre agentia Papaya Advertising.

"Urmare a complexitatii businessului Cosmote, incepand cu luna iunie, Ogilvy Group a demarat o colaborare cu agentia independenta Papaya Advertising, care dezvolta pana la finalul acestui an, proiectele legate de business-ul post paid al operatorului de telefonie mobila", ne-au spus reprezentantii Ogilvy Group.Astfel, referitor la asemanarea celor doua spoturi, DailyBusiness a cerut parerea unui specialist in publicitate, respectiv Bogdan Naumovici, directorul de creatie in cadrul 23 Communication Ideas, parte a grupului Leo Burnett.

Acesta a declarat ca respectivul concept, cel original, este unul grecesc si seamana cu spotul Cosmote.

DailyBusiness Video: Reclama Cosmote


Naumovici a explicat ca agentia care a creat reclama "nu se apuca sa copieze", si ca este posibil ca ideea spotului sa-i fi placut unui oficial al grupului OTE (n.r. actionarul majoritar al Cosmote Romania) care sa fi cerut preluarea in spotul pentru Romania.

DailyBusiness Video: Reclama initiala


Cu toate acestea, Naumovici apreciaza povestea ca fiind una frumoasa si foarte emotionanta, care "va impresiona orice parinte".
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
bogdan gheorghe a spus:
15/09/2011 16:42
Papaya nu e la prima suspiciune. Acum vreo doi ani a mai fost o suspiciune cu privire la o reclama Ursus, care tare semana cu una de la Mercedes ("Ambition"). Asta e deja a doua suspiciune. La a treia...
 
Eugen a spus:
15/09/2011 19:29
Tre sa fii ... sa afirmi ca e reclama copiata... Este facuta de acelasi regizor, etc, si evident este adapratea reclamei din grecia pentru romania... Sunt zeci de reclame la branduri cunoscute care se difuzeaza international... toti copiaza unii dupa altii, nu?
 
paul petridean a spus:
15/09/2011 20:22
Cosmote sa scrie macar numele regizorului corect, cu C, nu cu K; sa dea copy-paste de pe net, daca altfel nu se pricepe, asa cum a facut si cu reclama
 
bogdan gheorghe a spus:
16/09/2011 09:32
Cand am comentat eu, finalul articolului era cu reprezentantii Cosmote care nu au raspuns la intrebarile redactiei. Completarea a venit ulterior. Insa, nu e vorba despre o reclama adaptata, intrucat versiunea initiala nu era parte a unei campanii publicitare ci era un clip de sine statator. E doar o colaborare cu regizorul clipului. Nu inteleg insa ce a mai facut Papaya in toata povestea asta :)
 
gigel a spus:
16/09/2011 09:40
slavilor, schimbati titlul, e facuta de acelasi regizor cu acordul lui pentru cosmote. nu mai induceti voi ca e copiata.
 
Pagini: 12
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 27 Octombrie 2021, 00:54
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter