MEDIA & MARKETING

Cum au stricat Stirile PRO TV imaginea unei firme de taximetrie

04 martie 2014, ora 14:05, autor(i): Andreea Stefan 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
pro tv iasi.jpg
O companie locala de taxi acuza statia PRO TV Iasi ca a difuzat o stire, avand ca subiect rapirea unei femei, in care folosea imagini cu taxiurile sale, in locul celor ale firmei implicate in incident.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) va analiza in sedinta de marti solicitarea companiei. Reprezentantii companiei Iasmina R.D. SRL Iasi au facut o adresa catre institutie inca din luna octombrie.

Si asta dupa ce stirea a fost difuzata in emisiunea Stirile PRO TV din data de 17 septembrie 2013.

Reprezentantii Iasmina R.D. au precizat pentru DailyBusiness.ro ca initial au cerut PRO TV Iasi dreptul la rectificare, fara sa primeasca insa un raspuns din partea statiei de televiziune. Mai mult, sustin reprezentantii aceleiasi companii de taxi, stirea video a fost stearsa si de pe Youtube.

De asemenea, cei de la Iasmina R.D. au spus ca difuzarea stirii cu imaginea companiei le-a creat mari prejudicii, pentru ca oamenii se temeau sa mai foloseasca taxi-urile firmei si astfel le-a scazut numarul de clienti. 

“Am vorbit cu cei de la PRO TV care  au dat un raspuns ambiguu, apoi am pus avocatul firmei  sa le trimta o adresa prin care le-am solicitat dreptul la replica”, au spus reprezentantii companiei locale de taxi care asteapta acum raspunsul CNA pentru a vedea “ce masuri vom lua in continuare”.

Pentru “a-i linisti pe clienti”, informandu-i ca nu sunt ei cei implicati in incident, ci firma concurenta de taxi, cei de la Iasmina R.D au fost nevoiti sa investeasca intr-o campanie de promovare. 

“Investim in permanenta in campanii de publicitate, dar aparitia in stirea respectiva a anulat efectele campaniei de publicitate.  Este vorba despre un prejudiciu de imagine”, au precizat reprezentantii companiei.

Mai mult, ei sustin ca “probabil,  cineva din interiorul companiei Lux (n.r companie despre care era vorba in stirea respectiva) a platit ca sa nu apara in stirea difuzata de PRO TV”. 

Pana la ora publicarii acestei stiri, nici reprezentantii PRO TV si nici cei ai statiei locale nu au raspuns solicitarii DailyBusiness.ro, prin care sa isi expuna punctul de vedere.

Problema a fost insa inclusa pe ordinea de zi a CNA, din sedinta de marti, dupa cum se arata in documentul institutiei: “adresa nr. 11281/06.12.2013 (revenire) de la S.C. Iasmina R.D. SRL Iasi - cerere de reanalizare cu privire la emisiunea Stirile PRO TV difuzata pe data de 17.09.2013 – (solicitare drept rectificare)”.

Intrebat de DailyBusiness.ro cum ar fi trebuit sa procedeze  PRO TV pentru a indrepta imaginea companiei, analistul media Iulian Comanescu a spus ca „probabil ca un cap video, partea rostita de prezentator, referitor la imagini este tot ceea ce s-ar putea cere in acest caz”.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 10:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter