MEDIA & MARKETING

Cum se reinventeaza documentarele cu ajutorul dronelor: Imagini hipnotizante din Antarctica (Video)

05 mai 2015, ora 00:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
antarctica.jpg
Dupa ce a petrecut 16 zile in Antarctica iarna trecuta, directorul de creatie Kalle Ljung s-a intors acasa, in Suedia, cu un suvenir modern surprinzator: Un video realizat cu ajutorul unei drone. Imaginile sunt spectaculoase ‚Äď iceberguri care se topesc, insule stancoase, balene care improsca apa. Filmul este dovada ca documentarele de calitate devin tot mai usor de realizat.

"Cu un buget limitat, poti obtine imagini de calitate care sa fie redate la televizor", spune Ljung.

Metoda are si alte avantaje ‚Äď este foarte prietenoasa cu mediul. In loc sa folosesti elicoptere care polueaza, creatorii documentarelor se pot baza pe un dispozitiv care functioneaza cu baterii. In Antarctica, de exemplu, dronele pot fi utilizate in cercetarile stiintifice.

Totusi, nu lipsesc provocarile. La un moment dat, drona lui Ljung nu a mai urmat directiile, probabil din cauza vremii  sau pentru ca busolele o pot lua razna la Polul Sud. In cele din urma, drona a fost recuperata, dar intamplarea l-a ajutat sa realizeze ca dronele pot fi usor de pierdut.Odata cu noua tehnologie, vine si responsabilitatea. E important sa constientizezi efectele asupra mediului si a animalelor si sa ai un plan in eventualitatea prabusirii dronei. Trebuie sa te gandesti cum o vei recupera, pentru ca mediul sa nu sufere din cauza ei.

Ljung spera ca filmul lui va creste gradul de constientizare a pericolului incalzirii globale ‚Äď cum se poate schimba un loc, din cauza temperaturilor in crestere.

"E un loc unic pe Pamant, care dispare incet-incet, care se topeste din cauza incalzirii globale. Am incercat sa transmit un sentiment de melancolie cu acest film. De asemenea, am incercat sa redau indepartarea si singuratatea locului respectiv", spune Kalle Ljung.

Iata mai jos filmul de 8 minute, despre care jurnalistii de la Fastcoexist.com spun ca este cel mai relaxant lucru pe care ai putea sa il vezi astazi.

DailyBusiness Video: Documentar realizat cu drona
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 22 Mai 2022, 01:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter