"Cu un buget limitat, poti obtine imagini de calitate care sa fie redate la televizor", spune Ljung.
Metoda are si alte avantaje – este foarte prietenoasa cu mediul. In loc sa folosesti elicoptere care polueaza, creatorii documentarelor se pot baza pe un dispozitiv care functioneaza cu baterii. In Antarctica, de exemplu, dronele pot fi utilizate in cercetarile stiintifice.
Totusi, nu lipsesc provocarile. La un moment dat, drona lui Ljung nu a mai urmat directiile, probabil din cauza vremii  sau pentru ca busolele o pot lua razna la Polul Sud. In cele din urma, drona a fost recuperata, dar intamplarea l-a ajutat sa realizeze ca dronele pot fi usor de pierdut.
Odata cu noua tehnologie, vine si responsabilitatea. E important sa constientizezi efectele asupra mediului si a animalelor si sa ai un plan in eventualitatea prabusirii dronei. Trebuie sa te gandesti cum o vei recupera, pentru ca mediul sa nu sufere din cauza ei.
Ljung spera ca filmul lui va creste gradul de constientizare a pericolului incalzirii globale – cum se poate schimba un loc, din cauza temperaturilor in crestere.
"E un loc unic pe Pamant, care dispare incet-incet, care se topeste din cauza incalzirii globale. Am incercat sa transmit un sentiment de melancolie cu acest film. De asemenea, am incercat sa redau indepartarea si singuratatea locului respectiv", spune Kalle Ljung.
Iata mai jos filmul de 8 minute, despre care jurnalistii de la Fastcoexist.com spun ca este cel mai relaxant lucru pe care ai putea sa il vezi astazi.
DailyBusiness Video: Documentar realizat cu drona
Antarctica from Kalle Ljung on Vimeo.