MEDIA & MARKETING

De ce a fost sanctionata Prima TV cu amenda maxima de CNA

20 martie 2015, ora 14:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
prima.jpg
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, sa amendeze cu 200.000 de lei - amenda maxima posibila - Prima TV si cu câte 100.000 de lei televiziunile Antena 1 si Kanal D, pentru depasirea minutelor legale de publicitate, în perioada februarie - decembrie 2014.

CNA a analizat, in sedinta de joi, daca televiziunile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, National TV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, Romania TV si TVR 1 au respectat duratele legale ale insertiilor de publicitate, în perioada februarie - decembrie 2014.

Consiliul a constatat în cazul televiziunilor Prima TV, Antena 1 si Kanal D depasiri foarte mari ale duratei legale de publicitate, scrie Mediafax.

Potrivit articolului 35, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Proportia de spoturi publicitare televizate si spoturi de teleshopping dintr-un interval de o ora nu poate depasi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice, durata acestora nu poate depasi 8 minute din timpul oricarei ore date"."Cele mai mari depasiri sunt la Prima TV - 14 ore (publicitate în plus, n.r.). Urmeaza Antena 1 si Kanal D, cu 6 ore aproximativ depasiri", a spus membrul CNA Monica Gubernat. Aceasta a propus aplicarea amenzii maxime posibile - 200.000 de lei - în cazul Prima TV si a unor amenzi de câte 100.000 de lei, în cazul Antena 1 si Kanal D.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 24 Octombrie 2021, 22:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter