MEDIA & MARKETING

Facebook, locul 4 in Top 10 al celor mai populare tinte pentru atacurile de tip phishing

19 mai 2010, ora 14:46 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
graficmedie.jpg
Cea mai mare retea de socializare din lume a devenit si una dintre cele mai populare tinte pentru atacurile pe tip phishing in primele trei luni ale anului, ocupand locul al patrulea intr-un top dominat de PayPal, eBay si HSBC, potrivit expertilor Kaspersky Lab.
Procentajul e-mail-urilor de tip phishing din primul trimestru al anului este de 0,57% din volumul total al traficului de mesaje electronice. "Piata de spam" a stagnat in perioada mentionata la 85,2% din totalul traficului pe Internet. Acest procent coincide cu cel de la sfarsitul anului 2009.

Primele trei tari considerate principalele surse de spam in lume sunt Statele Unite ale Americii (16%), India (7%) si Rusia (6%). In acest clasament, Romania se afla pe locul sapte, cu un procent de 4% din totatul de spam raspandit.

O alta tendinta observata de Kaspersky Lab este migrarea spammer-ilor de pe domeniile .cn din China catre domeniile .ru din Rusia, din cauza unor reguli severe impuse de administratia chineza la inregistrarea unui nou domeniu de Internet.Kaspersky Lab produce si distribuie sisteme de securitate pentru PC.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 August 2022, 16:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter