MEDIA & MARKETING

Greva la TVR: "Daca nu se majoreaza taxa TV, 1.000 de salariati urmeaza sa fie concediati"

12 octombrie 2011, ora 11:47, autor(i): Andreea Stefan   | 18 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tvr.jpg
Cristian Godinac, presedinte Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, la care sunt afiliate si sindicatele din cadrul TVR, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca 1.000 de angajati ai televiziunii publice, dintr-un total de aproximativ 3.000, ar urma sa fie concediati, daca nu se majoreaza taxa TV, calculata in prezent la 4 lei pe luna.á

Godinac a adaugat ca angajatii mai sunt nemultumiti si din cauza ca incepand cu 1 septembrie, le-au fost taiate bonurile de masa.

Reprezentantul MediaSind este de parere ca problema TVR este una politica, si nu una care tine de contractul colectiv de munca.

"Solutia este ca actuala clasa politica sa modifice aceasta taxa, printr-o hotarare de Guvern", a spus Godinac.Aproximativ 200 de salariati ai Televiziunii Romane au intrat miercuri in greva spontana, protestand din cauza restructurarilor anuntate de conducerea TVR.

Angajari pe banda rulanta

In ultima perioada, in ciuda pierderilor inregistrate an de an, Televiziunea Romana a atras tot mai multe vedete si jurnalisti care sa lucreze pentru canalele sale.

In acelasi timp, jurnalisti-vedeta ca Mircea Radu, Corina Danila, Moise Guran, Ioana Lupea sau Mircea Marian sunt refugiati la Televiziunea Romana, dupa ce ani intregi au facut cariera si audienta in posturi televiziune sau presa scrisa.á

Sorin Oancea, manager al B1 TV si fostul sef al Antenelor, a declarat recent, pentru DailyBusiness.ro ca este un pic surprins de numarul mare de jurnalisti si comentatori pe care televiziunea publica i-a angajat, mai ales ca toata piata de media este intr-o situatie delicata.

Oancea a mai spus ca salariile oferite de televiziunea publica au ramas unele "competitive", dar ca jurnalistii care aleg TVR-ul sunt atrasi mai ales de ideea de stabilitate.

Televiziunea Romana a inregistrat in 2010 o pierdere de aproape 162 de milioane de lei, in crestere de la 48 de milioane de lei, cat avea la sfarsitul lui 2009.

Tot anul trecut, TVR a avut venituri de 571 de milioane de lei si cheltuieli de 733 de milioane.

Din aceasta suma, 77 de milioane de lei reprezenta deficitul inregistrat la preluarea mandatului de catre actualul Consiliu de Administratie, respectiv iulie 2010, se arata in raportul de activitate al institutiei.

"Amplificarea deficitului in 2010 a fost generata, in proportie covarsitoare, de cauze asupra carora actualul CA nu a avut parghii de influenta, fiind vorba despre angajamente de plata anterioare si penalitati la sumele neplatite la termenele scadente aferente acestor angajamente. Chiar si in aceste conditii, am consemnat la sfarsitul anului o scadere a cheltuielilor angajate in semestrul 2/2010 in raport cu semestrul 1/2010", se arata in acelasi raport.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
bogoslov ion a spus:
12/10/2011 13:30
si asa nu ma uit la tvr dar daca or sa mai mareasca taxa nu o sa mai platesc deloc , ei nu au ajuns de sficienta si de conducere obiective ?
sa plece acasa si sa se angajeze la televiziuni private.
 
Radu a spus:
12/10/2011 13:45
Inca o GAURA imensa care se casca pentru a fi umpluta din banii oamenilor. La anu' vor fi alegeri, astea costa scump...
 
Arh. Andrei Badescu a spus:
12/10/2011 14:26
Dac? cineva nu se uit? la TVR, de prost nu se uit?, ?i pentru c? vrea s? r?mÔn? prost! BÔrfele, scandalurile, noianul de non-valori ?i de ne-?tiri, kitch-ul trebuiesc contracarate cu calitate, chiar cu riscul unui rating deocamdat? mic. Este o problem? vital? de supravie?uire intelectual?, de protejarea limbii, culturii ?i eticii dintr-o societate grav r?t?cit?, care-?i sinucide limba ?i limbajul prin promovarea semi-doctismului VIP.. Mai degrab? a? ?nchiria Casa Popo(r)ului unui operator de bordeluri decÔt s? estropiez TVR! ?i a? impozita qvadruplu televiziunile private!
 
cristian a spus:
12/10/2011 14:35
Poate ca ar trebui privatizat si TVR, la fel ca Petrom si alte companii de interes strategic!
 
calin a spus:
12/10/2011 15:00
adica protv, antena, etc pot sa traiasca din banii pe care-i produc, iar TVR-ul nu-i doare capul decat cum sa mareasca taxa ca sa poata lua salarii mai mari; da doamne sa se inchida TVR-ul ca la ei sunt doar bani aruncati
 
Pagini: 1234
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 27 Iulie 2021, 09:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter